Uniunea Europeana este singura solutie politica a continentului in competitia cu marile puteri mondiale, aceasta fiind si singura alternativa de constructie politica pentru romanii si maghiarii din Romania, considera Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, alegerile europarlamentare din luna mai sunt foarte importante, in contextul in care se preconizeaza o reforma, dupa iesirea Marii Britanii.

"Sunt alegerile cele mai importante pentru Parlamentul European de cand am intrat noi in UE, fiindca urmeaza o perioada dificila. Se vede deja, daca ne uitam un pic la dezbaterile din toate tarile UE, va fi o perioada cand iesirea din UE a Marii Britanii creeaza o noua situatie si conditii noi. Este o perioada cand sigur ca urmeaza si o reformare a UE. Despre aceste lucruri vorbesc deja si cei care acum o jumatate de an, acum un an spuneau ca lucrurile sunt in regula si ca nu trebuie schimbat nimic, ca totul este perfect. Nu este perfecta Uniunea Europeana, dar UE este singura solutie politica a continentului pentru a ramane in competitie cu Statele Unite, cu China cu India, cu Rusia si asa mai departe, cand vorbim de aceasta competitie globala, economica, politica bineinteles", a declarat liderul UDMR, la finalul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care a avut loc la Oradea.

El a sustinut ca Transilvania si Romania se pot dezvolta in interiorul Uniunii Europene, aceasta fiind singura alternativa.

"De aceea, eu cred ca prezenta noastra este extrem de importanta. Vrem sa fim acolo unde lucrurile vor fi decise pentru generatiile urmatoare si vrem, daca se vor face reforme, si sunt convins ca acest lucru se va intampla, protectia minoritatilor etnice autohtone, minoritatilor lingvistice autohtone din UE sa fie parte a acestor reforme, asa cum am propus noi cand am venit cu Minority SafePack. (...) Sunt convins ca Transilvania si Romania are capacitatea de a se dezvolta in interiorul Uniunii Europene. Alta alternativa nu exista. Indiferent cine ce spune despre alte alternative, convingerea noastra, de aproape 30 de ani, ramane neschimbata. Pentru Romania, pentru cetatenii Romaniei, pentru maghiarii din Romania alternativa la aceasta constructie politica nu exista", a conchis presedintele UDMR.

Sursa foto: Shutterstock/ artjazz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri