Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in debutul consultarilor cu partidele parlamentare, ca vrea sa aiba discutii reale cu partidele, atat pe implementarii rezultatului votului la referendumul pe justitie, cat si pentru a vedea care vor fi urmarile votului dat in 26 mai de catre romani. Iohannis a criticat din nou PSD, reamintind despre Ordonanta de Urgenta adoptata luni si spunand ca dupa palma primita de la electorat, PSD trebuie sa se abtina de la ordonante de urgenta. De asemenea, el a spus ca trebuie reluata discutia despre statul de dept in Romania si despre imbunatairea legilor justitiei. Consultarile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Klaus Iohannis si partidele parlamentare au inceput cu PNL, primul partid invitat, potrivit HotNews.

UPDATE Din partea Partidului Social Democrat participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, miercuri, premierul Viorica Dancila, presedintele interimar al partidului, Paul Stanescu, presedintele executiv interimar al PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD, si Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Potrivit presedintelui UDMR, trebuie macar ”o revizuire mai ampla” a Constitutiei, pentru ca ”avem probleme in ceea ce priveste relatiile dintre institutiile statului, bicameralismul”.

”Daca redam aceasta functie Parlamentului, sunt consivins ca se poate da Parlamentului aceasta credibilitate care lisepste in acest moment”, a spus Hunor, care a adaugat ca ”am mai spus domnului presedinte ca ar trebui o noua Constitutie, dar nu cred ca este momentul”.

Delegatia UDMR a intrat marti la consultari, dupa ce Kelemen Hunor a anuntat deja ca sustine revizuirea Constitutiei. Kelemen Hunor a declarat la finalul consultarilor cu presedintele Romaniei ca trebuie sa se faca revizuirea Constitutiei, un proiect care trebuie facut de specialisti. La prima intrebare, raspunsul se cunoaste. In ceea ce priveste a doua intrebare, acesta a reluat declaratia ca trebuie sa ”eliminim din Constitutie institutia ordonantelor de urgenta” si ca rebuie sa redam functia de legiferare Parlamentului.

USR a iesit de la consultari. La discutia cu presedintele Klaus Iohannis, delegatia USR a reconfirmat sustinerea pentru reforma constitutionala si electorala dar si pentru referendumul Fara Penali in Functii Publice.

Seful statului mai are programate marti consultari cu reprezentantii USR si cu cei ai UDMR.

Inainte de inceperea consultarilor, Iohannis a declarat ca ”Constitutia trebuie revizuita in sensul implementarii referendumului, nu e de dorit acum o revizuire larga. Referendumul de validare a revizuirii Constitutiei trebuie sa fie suprapus peste urmatoarele alegeri: prezidentiale, locale sau parlamentare” .

Delegatia PNL, compusa din presedintele partidului, Ludovic Orban, deputatii Raluca Turcan, Florin Roman si Ion Stefan si presedintele PNL Bistrita, Ioan Turc, a ajuns prima la Palatul Cotroceni. Partidul National Liberal este prima formatiune cu care presedintele Iohannis se consulta pentru stabilirea „directiilor de actiune necesare punerii in aplicare a referendumului national din 26 mai”

Klaus Iohannis i-a felicitat pe liberali pentru scorul de la europarlamentare: ”Felicitari pentru rezultat, domnule orban. felicitari, doua organizatii cu rezultate peste asteptari (catre reprezentantii PNL Alba si Bistrita-Nasaud).

Liberalii sustin toate initiativele de revizuire a Constitutiei, orice alte initiative care sunt necesare pentru a transpune in fapt vointa exprimata la referendum si ideea de refacere a dezbaterilor publice privind legile Justitiei, a declarat marti presedintele PNL, Ludovic Orban.

"Pozitia exprimata de noi este foarte simpla. Vointa cetatenilor care s-a manifestat in cadrul referendumului convocat de presedintele Romaniei, referendum validat cu un scor extrem de mare, reprezinta lege pentru noi si PNL sustine toate demersurile presedintelui Klaus Iohannis pentru a transpune in fapt vointa exprimata de cetateni la referendum. Am abordat si subiectul legislatiei in domeniul Justitiei, sustinem clar ideea de refacere a dezbaterilor publice pentru a genera o legislatie europeana in domeniul Justitiei, care sa fie conforma cu recomandarile din MCV, care sa tina cont de recomandarile date de Comisia de la Venetia si de Grupul Statelor Anticoruptie. PNL va sustine toate initiativele de revizuire a Constitutiei si orice alte initiative care sunt necesare pentru a transpune in fapt vointa exprimata de cetateni si pentru a asigura ca vointa cetatenilor care s-a transmis extrem de puternic in cadrul acestui referendum si anume ca Romania trebuie condusa de oameni cinstiti, corecti, care respecta legea, aceasta vointa sa fie transpusa in realitate", a precizat Orban, la finalul consultarilor delegatiei PNL cu presedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri