Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că bugetul Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021 - 2027 este de 1,4 miliarde euro, reprezentând o finanţare de trei ori mai mare faţă de perioada anterioară, scrie Agerpres.

Edilul general a menţionat că a participat marţi la conferinţa de lansare a Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021 - 2027, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

"Bugetul programului depăşeşte 1,4 miliarde de euro, o alocare UE de 586 de milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanţare de la bugetul de stat. Suma reflectă o creştere de trei ori a finanţării faţă de perioada anterioară. Ce înseamnă asta? Bani pentru investiţii publice şi oportunităţi de afaceri pentru zona privată. Implicit, o dezvoltare integrată a regiunii Bucureşti-Ilfov şi o modernizare a serviciilor publice pentru cetăţeni", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

El a prezentat în cadrul conferinţei trei domenii "esenţiale" pentru Bucureşti, pentru care se află deja în derulare proiecte "importante": mobilitate, digitalizare şi eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Conform primarului general, este vorba despre:

  • reabilitarea căilor de rulare pentru linii de tramvai care leagă zone importante ale oraşului - se află în curs o achiziţie publică în valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei;
  • extinderea infrastructurii de tramvai - au fost atribuite contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km;
  • achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun: 100 de troleibuze, 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice (pentru care a fost atribuită achiziţia) şi alte 22 de troleibuze cu finanţare prin PNRR;
  • PMB doreşte expertizarea podurilor şi pasajelor din Capitală, printre care şi Pasajul Basarab sau Podul Grant, iar anul acesta va fi finalizat Pasajul Doamna Ghica;
  • proiecte pentru realizarea de piste pentru biciclete în Bucureşti;
  • digitalizarea serviciilor publice oferite cetăţenilor;
  • renovarea şi consolidarea, prin AMCCRS, cu fonduri din PNRR, a mai multor clădiri simbol al Capitalei, printre care se numără Muzeul Tattarescu sau Blocul Rosenthal. Totodată, au fost depuse cereri de finanţare pentru Casa Suţu, Pinacoteca sau Teatrul Bulandra.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri