Investitia in turnul One, parte a complexului World Trade Center, aflat in constructie in New York, a ajuns la 3,8 miliarde de dolari, ceea ca transforma cladirea in cel mai scump imobil de birouri construit vreodata, scrie Wall Street Journal.

Noua valoare a turnului a crescut cu peste 700 de milioane de dolari fata de ultima estimare facuta publica, marcand o noua intorsatura in reconstructia proiectului in urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

One World Trade Center a fost denumit anterior Turnul Libertatii si va fi cea mai inalta cladire din SUA, cu o inaltime de circa 540 metri si o suprafata de 240.000 mp. Constructia cladirii a fost inceputa de Silverstein Properties in aprilie 2006 si preluata apoi de Autoritatea Portuara.

Atentatele din 11 septembrie 2001 au lasat in urma 2.750 de victime si pierderi de sute de milioane de euro pentru proprietarul complexului World Trade Center, compania Silverstein Properties, controlata de omul de afaceri Larry Silverstein.

Povestea World Trade Center a inceput in 1946, cand autoritatile din New York au creat World Trade Corporation pentru a dezvolta proiectul WTC, care urma sa includa o singura cladire de 70 de etaje. Constructia turnurilor gemene a inceput in august 1968, respectiv in ianuarie 1969, iar cladirile au fost inaugurate oficial in aprilie 1973. Investitia totala s-a ridicat la 900 milioane de dolari.

Sursa fotografii: wtc.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si