Portland Trust, dezvoltatorul primei cladiri moderne de birouri din Romania, a inceput constructia unui nou proiect, amplasat la intersectia bulevardului Barbu Vacarescu cu soseaua Pipera, investitia ridicandu-se la 70 de milioane de euro.

Pe piata locala, Portland Trust, controlat de omul de afaceri Robert Neale (foto), este cunoscut pentru dezvoltarea cladirilor Opera Center I (n.r.: prima cladire de sticla din Romania) si II din zona Eroilor, a parcului de afaceri Bucharest Business Park de la Piata Presei si a cladirii Floreasca Business Park, din apropierea statiei de metrou Aviatorilor. Toate cele trei proiecte au fost vandute catre fonduri de investitii: primele doua catre CA Immo, iar cel de-al treilea, catre NEPI.

La trei ani de la finalizarea Floreasca Business Park (sau Floreasca 169 A), Portland Trust a inceput constructia celui de-al patrulea proiect, compus din doua cladiri de birouri, A si B, cu o suprafata totala de 37.500 mp inchiriabili, investitia ridicandu-se la 70 de milioane de euro, la care se adauga costul terenului, de 10 milioane de euro.

"Finantarea provine de la BCR, care ne-a acordat o suma cuprinsa intre 40 si 50 de milioane de euro", a spus Robert Neale.

Proiectul, denumit Floreasca Park desi este amplasat la intersectia Barbu Vacarescu cu Pipera, va fi livrat in toamna anului 2013, antreprenorul general fiind compania Bog'Art. Portland Trust este in curs de obtinere a certificatului BREEAM, cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi.

Cel mai important chirias al proiectului va fi compania Oracle, a anuntat Robert Neale. Oracle a inchiriat circa 20.000 mp de birouri, adica intreaga cladire B, renuntand la spatiile din Floreasca 169A si Oracle Tower, dar pastrand birourile din Nusco Tower. Tranzactia de inchiriere a fost intermediata de compania de consultanta The Advisers/Knight Frank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
82% dintre consumatori isi exprima nemultumirea fata de branduri