Omul de afaceri Gheorghe Iaciu va investi 10 mil. euro in reconversia centrului commercial Moldova Mall, pe care l-a preluat in februarie anul acesta.

Fostul mall din centrul Iasiului va fi transformat intr-un proiect de birouri, iar retailul va fi pastrat doar la parter si etajul 1. Finalizarea procesului de reconversie si a lucrarilor de amenajare este estimata pentru prima jumatate a anului 2015.

Moldova center

Moldova Center va avea o suprafata inchiriabila totala de 14.500 mp, dintre care 11.600 mp sunt destinati spatiilor de birouri, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 2.350 mp pe etaj. Proiectul beneficiaza de finisaje si dotari standard incadrate in clasa A si de o serie de tehnologii verzi, avand ca obiectiv obtinerea certificarii BREEAM “Very Good”.

moldova mallBirourile de clasa A ocupa etajele 2-6 ale cladirii, acestora li se adauga o zona de retail, situata la parter si etajul 1, in care se afla spatii comerciale, restaurante, diverse servicii, facilitati banking, magazine de moda, bijuterii si cosmetice, precum si un supermarket Billa. Proiectul dispune de 230 locuri de parcare pentru autovehicule si 80 locuri de parcare pentru biciclete si motociclete. In spatiile de birou urmeaza sa lucreze peste 1.150 oameni, cea mai mare parte fiind locuri de munca nou create de companiile care urmeaza sa inchirieze.

Gheorghe Iaciu este si principalul actionar al dezvoltatorului imobiliar Impact, care a anuntat recent ca are in plan dezvoltarea unui proiect cu 1.000 de apartamente pe Barbu Vacarescu in Capitala. Moldova Mall nu este singurul centru comercial care trece printr-o reconversie. Ioannis Papalekas transforma mallul City Mall in proiect de birouri, iar Immofinanz schimba destinatia unui proiect din Arad din centru comercial in spatiu logistic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri