Solicitarile de garantare a creditelor pentru programul "Prima Casa" au crescut in acest an cu 30% fata de anul trecut, iar in aceste conditii Fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) recomanda incheierea antecontractelor de cumparare de locuinte pe un termen de minim 30 de zile, scrie Mediafax.

Ritmul mediu al solicitarilor de garantare primite, in ultima perioada, de catre fond este de 220 de solicitari pe zi, fata de 120 de solicitari pe zi in aceeasi perioada a anului trecut. Solicitarile de garantare au crescut in acest an cu aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a acordat in acest an 6.800 garantii pentru creditele prin programul "Prima Casa", cu o valoare de 555 milioane de lei, care au sustinut credite de peste 1,1 miliarde de lei, valoarea medie a unei finantari fiind de 165.000 lei (37.000 euro).

"Avand in vedere volumul mare de solicitari de garantare pe care FNGCIMM le proceseaza in aceasta perioada, recomandam potentialilor nostri clienti sa incheie antecontractele de vanzare-cumparare pe un termen de minim 30 zile. Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu si rapid si facem apel la potentialii beneficiari sa acorde o atentie sporita la intocmirea dosarelor", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, reprezentantii Fondului recomanda verificarea suplimentara a continutului dosarelor transmise spre aprobare, pentru evitarea reluarii procedurii de analiza in cadrul fondului, in cazul unei documentatii incomplete sau incorect intocmite.

"In aceasta situatie se afla circa 30% din dosarele primite de catre FNGCIMM, ceea ce obliga personalul fondului sa revina in medie de 3 ori pe aceleasi solicitare, actiune ce are efect direct asupra operativitatii si dinamicii procesului de acordare a garantiilor", explica sursa citata.

De la debutul programului, anul 2009, FNGCIMM a acordat aproape 139.000 de garantii, in valoare de circa 11,6 miliarde lei, pentru credite accesate in valoare de circa 23 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri