Martin Slabbert (foto), managerul sud-african care punea in 2007 bazele fondului de investitii New Europe Property Investments (NEPI), cel mai activ jucator din piata imobiliara romaneasca, s-a retras din functia de CEO al dezvoltatorului imobiliar.

De asemenea, Victor Semionov, COO (director de operatiuni) al NEPI, a demisionat din Consiliul de Administratie al companiei. Ambele demisii au efect imediat, astfel incat noul CEO devine Alexandru Morar, anterior director executiv al dezvolatorului imobiliar.

NEPI a ajuns sub conducerea lui Martin Slabbert cel mai activ investitor si dezvoltator din piata imobiliara romaneasca: activele grupului au depasit 1,5 miliarde de euro.

Martin Slabbert a fost partener al Deloitte Central Europa in perioada 2005-2006, dupa care numele sau se leaga exclusiv de crearea si dezvoltarea NEPI.

Fondul de sud-african de investitii gestioneaza in Romania, printre altele, centre comerciale precum Promenada Mall, Mega Mall, Ploiesti Shopping City, mall-ul Aurora din Buzau, City Park Constanta sau Vulcan Value Center Bucuresti, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara. Fondul are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati. Unul dintre proiectele care urmeaza sa fie dezvoltat de NEPI este Victoriei Office, un proiect langa Guvern.

Citeste si:
NEPI Rockcastle bugeteaza 110 mil. euro pentru Promenada Craiova
NEPI Rockcastle bugeteaza 110...

NEPI a raportat pentru anul trecut un profit atribuibil actionarilor de 99,2 milioane de euro, cu 72,8% mai mare fata de castigul din anul precedent, de 57,4 milioane euro. Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu 57,2%, la 87 milioane de euro de la 55,32 milioane euro in 2013. La finele lunii decembrie, NEPI avea datorii de 302 milioane de euro fata de 328,97 milioane euro in 2013.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Martin Slabbert a spus recent ca in Romania inca mai este loc pentru dezvoltarea de centre comerciale. "Credem ca locatiile bune si centrele comerciale sunt importante. Ne asteptam sa fie asa, mai ales ca economia Romaniei isi revine din criza. Romania este o piata importanta pentru spatiile de retail. In ultimii 10 ani Romania s-a schimbat foarte mult", apreciaza Martin Slabbert.

Citeste si:
Concurenta din Capitala impinge dezvoltatorii de retail spre provincie
CBRE: Concurenta din...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce orase din tara au "vanat" dezvoltatorii de mall-uri in 2019