Apartamentele vechi de doua camere din Capitala au inregistrat cel mai mare avans al preturilor minime medii de tranzactionare, cu 9,43%, in primele trei luni din acest an, dintre toate categoriile de locuinte si s-a situat in jurul valorii de 70.000 de euro, potrivit unei analiza a companiei de consultanta imobiliara HomeFinders. Aceasta crestere a ingustat insa foarte mult diferenta de pret fata de apartamentele cu trei camere, al caror pret minim mediu de vanzare a scazut cu 1,47% si se situeaza in jurul valorii de 80.000 de euro.

In acelasi timp, apartamentele de patru camere au inregistrat cresteri de 3,74% ale preturilor in primul trimestru din 2016, de la 96.390 de euro la 100.000 de euro. Per total, In primul trimestru din 2016, preturile minime medii de tranzactionare pentru apartamentele vechi din Capitala au depasit nivelul de 1.500 de euro pe metru patrat util, conform analizei realizate de HomeFinders.

Dorobanti-Beller este zona unde in prezent se tranzactioneaza cele mai scumpe apartamente. Aici, pretul minim pe metru patrat util este de 1.552 de euro la patru camere, 1.574 de euro la doua camere si la trei camere ajunge la 1.597 de euro. Preturi de tranzactionare de peste 1.400 de euro pe metru patrat util pentru imobilele vechi din Bucuresti s-au inregistrat in primul trimestru al anului in cartierele Unirii, Aviatiei, Barbu Vacarescu-Parcul Circului si Decebal.

Comparativ cu preturile medii din trimestrul intai din 2015 pentru imobilele vechi, apartamentele din zonele centrale, respectiv Nerva Traian si Calea Calarasilor, sunt cele care au consemnat cele mai mari cresteri ale preturilor de tranzactionare, de pana la 11%. Conform analizei realizate de consultantii HomeFinders, apartamentele vechi din zonele centrale, semicentrale si de Nord s-au tranzactionat in primele trei luni ale anului cu o medie a preturilor minime de 85.904 euro pe unitate, cu 5,7% mai mare decat anul trecut.

Si preturile minime medii de tranzactionare ale apartamentelor noi au inregistrat o crestere considerabila, de 7,40%. Astfel, pretul minim mediu de tranzactionare din zonele centrale, semicentrale si de Nord a crescut in ultimele 12 luni de la 1.350 de euro la 1.450 de euro, pe metru patrat util. In cazul unitatilor rezidentiale noi, cu exceptia zonelor Mosilor, Cotroceni-Orhideea, Vitan Mall si Pipera, in toate zonele din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului s-au inregistrat cresteri ale preturilor minime de tranzactionare, conform monitorizarii derulate de echipa de consultanti specializati in reprezentarea cumparatorilor.

Zona Piata Victoriei a beneficiat de cea mai importanta crestere a preturilor minime de tranzactionare, unde avansul preturilor este de 14%. Astfel, preturile minime au crescut de la 1.375 de euro la 1.570 de euro pe metru patrat util. „Piata Victoriei este una dintre cele mai solicitate zone rezidentiale din Capitala de catre investitori. Terenurile pentru constructii si proiectele rezidentiale sunt limitate si este apreciata ca una dintre cele mai sigure zone din Bucuresti”, afirma Matei Malos, managing partner HomeFinders.

Sursa foto: Don Tran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri