Nicușor Dan: În Sectorul 2 am găsit sute de terenuri cu PUZ-uri ilegale

Situația Planurilor Urbanistice Zonale din Capitală este analizată de Primăria Capitalei, Nicușor Dan anunțând că au fost descoperite sute de cazuri de ilegalități.

Primarul Capitalei ceruse sfatul Curții de Apel București în cazul suspendării PUZ-urilor sectoriale, dar încă nu a primit un răspuns din partea magistraților, însă a anunțat că a continuat analiza situației.

”Încă nu am primit un răspuns (de la CAB), dar am progresat cu analiza situației PUZ-urilor, iar la Sectorul 2 am descoperit sute de terenuri, care aveau PUZ-uri ilegale. Voi prezenta această analiză consilierilor generali, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prefectului şi o să vedem care este decizia pe care o s-o ia”, a declarat edilul Capitalei, într-o intervenție televizată la postul Digi24.

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa din 26 februarie a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi "pentru" şi 23 "împotrivă".

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a formulat amendamente în urma cărora a fost modificată forma iniţială a proiectului, care prevedea suspendarea pentru o perioadă de trei luni, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Nicușor Dan merge la DNA pentru plângerea penală împotriva...
Nicușor Dan merge la DNA...

Primarul general a declarat că după suspendarea PUZ-urilor de Sector se va putea construi în continuare, după prevederile Planului Urbanistic General.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri