În contextul pandemiei, în care companiile au fost nevoite să-și trimită angajații să lucreze de acasă, stilul de lucru s-a schimbat radical. Atât la nivel global, cât și la nivel local, angajații au aflat că pot fi productivi și de acasă, însă sunt situații în care este nevoie de liniște pentru a lucra la proiectele importante.

Astfel, jucătorii de pe piața de birouri au început să-și adapteze și ei soluțiile. Una dintre soluțiile care încă implică o clădire de birouri este varianta birourilor flexibile sau spațiile de coworking, care permit închirierea unor spații de birouri pentru perioade mai scurte, chiar și pentru o zi, în care angajații să vină pe principiul rotației, companiile având ocazia să economisească efort și bani.

Între timp, a mai apărut o soluție, care nu implică niciun fel de clădire de birouri. Este o idee născută în pandemie, propusă de Nooka Space, și anume „biroul de proximitate”. La prima vedere ai putea crede că este vorba de un simplu birou într-un container, dar este ceva mai mult de atât.

Este o soluție care poate fi amplasată oriunde cere clientul: pe un spațiu public, la un colț de stradă sau chiar în curtea casei lui dacă dorește, ideea principală fiind aceea de a avea biroul cât mai aproape.

Nooka Space, startup-ul care a luat naștere în plină pandemie, a instalat deja câteva unități în Europa, având și precomenzi numeroase, atât de la clienți privați, dar și de la autorități, dovada că acest concept este atractiv pentru o paletă destul de largă de clienți. Este o soluție pe care Sergiu Băbășan, Country Manager Nooka Space România, o vede complementară pentru celelalte alternative de pe piața de birouri.

„Start-up-ul Nooka Space s-a lansat în urmă cu câteva luni în Irlanda, iar birourile de proximitate Nooka sunt deja disponibile pe teritoriul Uniunii Europene, în special în Irlanda și țările Benelux, iar în viitorul apropiat avem planuri de extindere peste ocean. În România avem deja o Nooka la Cluj și una la București”, ne-a explicat Sergiu Băbășan, în cadrul emisiunii constructIMO.

Potrivit acestuia, unitățile sunt produse în România, la Cluj, iar pe fondul cererii în creștere, compania are în plan extinderea capacității de producție.

„Avem până în prezent peste 150 de cereri din mai multe țări europene și negociem colaborări strategice cu antreprenori și companii care văd în Nooka o mare oportunitate de business”, ne-a mai spus oficialul companiei.

Ce este o Nooka?

(Sursa foto: Nooka Space România)

Nooka este un spațiu de tip „plug and play”, în care nu este nevoie să aduci decât laptop-ul sau device-ul de pe care lucrezi.

Condiția minimă necesară este disponibilitatea spațiului pentru amplasare și accesul la electricitate. În rest, birourile Nooka vin complet echipate cu tot ce este necesar pentru un spațiu de lucru ultra confortabil și modern, dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Birourile Nooka sunt compacte și construite pe structură metalică solidă. Tot conceptul este gândit în jurul ideii de siguranță, iar senzorii smart cu care aceste birouri sunt dotate asigură un confort sporit. Sunt dotate cu senzori de incendiu, senzori de inundație, senzori de control al calității aerului, buton de panică șamd. Fiecare structură Nooka este foarte bine izolată fonic, asigurând un ambient cât mai plăcut.

Întregul proces de închiriere, rezervare, gestionare și personalizare a spațiului Nooka poate fi controlat inteligent, prin intermediul unei aplicații. Nooka este păstrată în permanență la temperatura ideală prin sistemele smart de încălzire și de aer condiționat, în timp ce sistemul de smart locking funcționează prin Bluetooth cu aplicația mobilă Nooka.

Nooka poate fi folosită în mod intuitiv, utilizatorul având nevoie numai de un cod de acces obținut prin intermediul aplicației pentru a accesa toate beneficiile celor mai moderne spații de birouri.

Nooka poate fi amplasată oriunde își dorește chiriașul sau proprietarul. Dacă este vorba de un spațiu public, va fi nevoie de o autorizație de amplasare din partea autorităților, dar dacă va fi solicitată pe un spațiu proprietate privată, nu este nevoie de nimic, nici măcar de autorizație de construcție.

Designul birourilor Nooka a fost conceput, sub îndrumarea lui Bogdan Burciu, absolvent al Facultății de Arte Cambridge School of Art și Concept Designer Nooka Space. Bogdan este antreprenor cu aproape 15 ani experiență în domeniu și a conceput Nooka Space pentru a furniza utilizatorilor un mediu de lucru plăcut, futurist și ergonomic.

În acest moment există două categorii de Nooka în funcție de dimensiuni: Nooka One (9-15mp) și Nooka Two (15-18 mp), fiecare având câte 3 modeluri în funcție de facilitățile și design-ul dorit: Yellow, Orange și Blue.

Sergiu Băbășan ne-a explicat că producția unei Nooka de la plasarea comenzii durează aproximativ 60 de zile.

Cât costă să te folosești sau chiar să cumperi un astfel de birou mobil

Instalarea unui birou de proximitate Nooka Space este gratuită, la fel și transportul pe teritoriul Uniunii Europene. Pentru cei care vor să închirieze un birou Nooka, este necesară achitarea unui avans de 1.000 de euro. Ulterior, plata se face în baza unui abonament lunar, care variază între 299 și 599 euro, în funcție de modelul de birou și de dotările incluse.

Există și opțiunea achiziționării, iar prețurile variază intre 13.000 euro și 30.000 euro, în funcție de modelul comandat. Achiziția se poate face inclusiv prin leasing.

Birourile pot fi subînchiriate după modelul Airbnb

Sergiu Băbășan le recomandă atât celor care le închiriază, cât și celor care iau în calcul varianta achiziționării lor să le păstreze în circuitul Nooka Space și să le închirieze sau subînchirieze în zilele sau perioadele în care nu le folosesc pentru a-și recupera din costuri sau investiție.

„Modelul nostru este de tip Airbnb, astfel că atunci când nu sunt folosite aceste spații, pot fi subînchiriate, prin intermediul aplicației mobile. Practic, cei care au nevoie de un spațiu, vor intra în aplicație, consultă harta și vor putea închiria cea mai apropiată Nooka disponibilă pentru ei”, ne-a mai explicat, în cadrul emisiunii constructIMO, Sergiu Băbășan.

În clipul de mai jos puteți viziona interviul cu managerul de la Nooka Space.

Sursa foto: Nooka Space

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri