Lista este completată de femei care s-au remarcat în ultimii ani prin activitatea lor, prin implicarea în companii de succes, lideri pe segmentele lor de piață și al căror cuvânt contează în industrie. Femei care conduc companii sau divizii importante, organizații de profil și care sunt invitate la mai toate evenimentele importante ale industriei, organizate de publicațiile de media din România sau de organizațiile și asociațiile jucătorilor imobiliari activi la noi în țară.

Totodată, acestea s-au remarcat prin traiectoria lor în carieră și prin rezultatele înregistrate în pozițiile de manageri în cadrul unor companii și organizații importante din industria imobiliarelor sau ca antreprenori prin afacerile pe care le-au fondat.

*Lista nu este organizată în funcție de importanță, ordinea fiind aleatorie.

Luciana Giurea, Head of Residential, AFI Europe România

Luciana Giurea, Head of Residential, AFI Europe România

Luciana Giurea are o experiență de 10 ani în industrie, în cadrul companiei AFI Europe. A visat să devină avocat, a ajuns să lucreze în televiziuni, dar drumurile au purtat-o în industria imobiliară.

A început în departamente de Leasing al AFI, închiriind spații comerciale în centrele AFI. În doar doi ani a devenit Leasing Manager, alți doi ani mai târziu a fost numită General Manager al centrului AFI Ploiești.

În prezent, Luciana este „șeful” diviziei de rezidențial a AFI Europe România, pentru care dezvoltatorul israelian are planuri ambițioase pentru următorii ani, cu planuri de dezvoltare serioase.

Faptul că face parte din managementul de top al unuia dintre cei mai mari jucători din piața imobiliară din România o califică pentru o prezență în acest top.

Sursa foto: AFI Europe România

Beatrice Dumitrașcu - CEO Residential la One United Properties

Beatrice Dumitrașcu - CEO Residential la One United Properties

One United Properties este cel mai mare dezvoltator imobiliar din România, iar divizia de rezidențial a companiei este cel mai important generator de venituri pentru grup.

Beatrice Dumitrașcu este prezentă în industrie de 23 ani și are o experiență vastă în domeniu, așa că nu este o surpriză că este CEO-ul diviziei de rezidențial al celui mai mare dezvoltator imobiliar autohton.

A început în imobiliar în cadrul Anchor, proprietarii centrului Plaza România, în poziția de Marketing Coordinator, iar cariera profesională a purtat-o și prin alte companii mari din industria imobiliară, cum ar fi CBRE | Eurisko, Coldwell Banker sau Țiriac Imobiliare.

Beatrice este deja de 11 ani cu One United Properties, în care a început ca Sales Manager, iar acum conduce divizia care are ca obiectiv venituri 1,4 miliarde de lei în 2024, în creștere cu 26% față de rezultatul din 2023.

(Sursa foto: One United Properties)

Despina Ponomarenco – Fondator și președinte BREC și RPC

Despina Ponomarenco – Fondator și președinte BREC și RPC

Despina Ponomarenco este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București și peste 20 de de experiență în imobiliare.

Și-a început cariera profesională în jurnalism, ca organizator de evenimente și corespondent pentru Business Week, drumul profesional a purtat-o relativ rapid către zona de imobiliare.

A virat către zona de comunicare, PR și organizare de evenimente pentru companii care au activat sau încă activează în zona de imobiliare, lucrând de-a lungul timpului cu unele dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară de la Eurisko, Coldwell sau CBRE, dar și cu cei de la Promenada Mall.

În 2017 a fondat Bucharest Real Estate Club (BREC), organizație în care s-au adunat cei mai mari jucători din industria imobiliară și cea a construcțiilor, printre care AFI Europe România, One United, Globalworth, Impact și mulți, mulți alții.

Din noiembrie 2022 este și președintele Romanian Property Club, o asociație afiliată BREC, o extensie a „clubului” din București, ambele, două organizații influente care atrag atenția asupra celor mai importante teme și probleme cu care se confruntă jucătorii din imobiliare și construcții.

(Sursa foto: BREC)

Fulga Dinu - Country Manager al CPI Property România

Fulga Dinu - Country Manager al CPI Property România

Cu o carieră profesională care începe în cadrul gigantului american Merrill Lynch, chiar la New York în ianuarie 2000, Fulga Dinu este managerul de țară al unuia dintre cei mai mari investitori imobiliari prezenți în România, CPI Property România, poziție pe care o ocupă din martie 2018.

A mai trecut, de-a lungul carierei, și pe la J.P. Morgan, tot în birourile din New York, a fost Country Manager și al Eurohypo sau Chief Financial Officer în cadrul grupului IULIUS, un alt jucător important în imobiliarele din România.

Între timp, Fulga Dinu face și voluntariat, fiind membru în boardul organizației HOSPICE Casa Speranței.

(Sursa foto: CPI Property)

Andreea Comșa – Fondator Premier Estate

Andreea Comșa – Fondator Premier Estate

Andreea Comșa este fondatorul și CEO-ul companiei de consultanță imobiliară de Premier Estate și are o experiență de 18 ani în piața de imobiliare.

O figură cunoscută în industrie, cu propriul bunsiness și propriile cursuri de real estate coaching. Andreea și-a început cariera în imobiliare ca agent în cadrul unei agenții REMAX, dar a colaborat și cu EKA Development din poziția de consultant imobiliar și cu Monolit Development din postura de consultant de investiții corporate.

În 2008 și-a înființat propria companie, Premier Estate Management, un business care a vânduse, până în 2023, peste 3.000 de apartamente în mai mult de 20 proiecte rezidențiale, la o valoare estimată totală de 300 milioane de euro.

(Sursa foto: Premier Estate)

Andreea Drugă - Managing Director, Dedeman Office Division

Andreea Drugă - Managing Director, Dedeman Office Division

Andreea Drugă a terminat Facultatea de Relații Economie Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economie (ASE), obținând și un master de Management al Afacerilor Internaționale.

Este prezentă în lumea imobiliarelor din 2009, o dată cu poziția pe care a ocupat-o în cadrul companiei de consultanță imobiliară Colliers România. A trecut apoi la IMMOFINANZ, la care a lucrat între 2014 și 2016, iar din toamna lui 2016 face parte din echipa Dedeman.

În prezent este coordonatoarea diviziei de office a Dedeman, parte a grupului controlat de frații Pavăl, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari ai momentului în România.

(Sursa foto: Andreea Drugă / LinkedIn)

Anca Damour - Executive Board Member - Element Industrial

Anca Damour - Executive Board Member - Element Industrial

Anca Damour a studiat la Sciences Po, din cadrul Institutului de Științe Politice (IEP) din Paris, ceea ce a purtată către departamentul de legal al Carrefour România, unde a fost Legal Director între 2002 și 2008.

A trecut în cadrul diviziei Carrefour Property, divizia de imobiliare a gigantului francez, până în 2013 când a devenit membru executiv al boardului companiei.

Între 2017 și 2022 a făcut parte și din boardul One United Properties, iar din 2021 este membru executiv al boardului Elemebt Industrial, unul dintre cei mai importanți investitori în segmentul logistic și industrial din România.

(Sursa foto: Anca Damour / LinkedIn)

Antoanela Comșa - General Manager GranVia

Antoanela Comșa - General Manager GranVia

General Manager al GranVia România și Manager General Adjunct în Cadrul Meta Estate Trust, Antoanela Comșa este unul dintre cei mai cunoscuți manageri din industria imobiliară.

Antoanela Virginia Comșa a absolvit facultatea de Inginerie Civilă, în cadrul Universității Tehnice de Construcții din București și are o experiență în imobiliare aproape 18 ani.

Antoanela Comșa a fost și membru în board, dar și președinte al Asocuației Investitorilor Imobiliari din România (AREI), consultant în cadrul Bucharest Real Estate Club și una dintre vocile cele mai sincere și directe ale industriei imobiliare.

Sursa foto: Meta Estate

Ema Iftimie - Managing Director Globalworth România

Ema Iftimie - Managing Director Globalworth România

Deși a studiat Psihologia, absolvind facultatea în anul 2000, Ema Iftimie a fost atrasă rapid în lumea imobiliarelor.

Ema Iftimie a început ca Leasing Manager pentru City Mall, cu care a colaborat între 2003 și 2007, după care a preluat aceeași poziție la Upground. Din 2013 s-a alăturat echipei Globalworth, unul dintre cei mai mari investitori din piața imobiliară românească, lider al pieței de birouri.

A început pe poziția de Head of Leasing, poziție similară cu cele anterioare, dar din toamna lui 2023 a devenit Managing Director al Globalworth România, devenind una dintre cele mai puternice femei din peisajul imobiliar românesc.

Sursa foto: Ema Iftimie / LinkedIn

Aurelia Luca – Executive VP Operations Hungary and Romania at Skanska Comercial Development Europe

Aurelia Luca – Executive VP Operations Hungary and Romania at Skanska Comercial Development Europe

Aurelia Luca și-a luat diploma de Master în Economia Proprietății Imobiliare, la Academia de Studii Economice din București, iar din 2001 cariera ei s-a învârtit în jurul industriei.

Din 2012 a început ca Leasing Manager pentru Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații de birouri din România. În 2016 este numită Country Manager pentru România al Skanska, apoi primește titulatura de Managing Director.

În prezent este vicepreședinte executiv al operațiunilor de dezvoltare comercială a Skanska pentru România și Ungaria, dovadă că experiența ei este apreciată nu doar în cadrul filialei locale a companiei ci și la nivel de grup.

Sursa foto - Skanska