Profitul Intercapital Property Development a oscilat in jurul cifei de 6,5 milioane de leva, mult mai putin ca in 2007, dupa ce compania a reusit totusi sa vanda o suprafata de circa 13.000 mp in cadrul ansamblului de locuinte din satul de vacanta St Marina aproape de Marea Neagra, langa oras Sozopol.

In iulie, compania a finalizat si prima etapa de constructii a noi apartamente, un centru de conferinte si un restaurant in satul de vacanta. Totodata, potrivit reprezentantilor companiei, complexul rezidential si comercial din statiunea de schi Borovets ar trebui sa fie inaugurat in 2009, potrivit NewsIn.

In paralel, Prime Property BGB a inregistrat pierderi de 1,74 milioane de leva in primele noua luni din 2008 de la un profit de peste 4,6 milioane de leva in aceeasi perioada a anului 2007. Compania este in curs de dezvoltare unui parc de afaceri in Bulgaria, in Plovdiv, o cladire de birouri si un imobil de locuinte in Sofia, precum si locuinte in satele de vacanta de pe litoralul Marii Negre, in Tsarevo si St Vlas.

Citeste si:

Nici fondurile agricole bulgare nu au stat mai bine in ceea ce priveste afacerile pe primele noua luni, acestea afisand atat profiturile cat si pierderile. Potrivit raporturilor proprietatile au fost inchiriate doar in proprtie de 60% pentru anul agricol 2008/09.

In aceste conditii, Advance Terrafund spera sa obtina din chirie si arenda venituri de aproximativ doua milioane de leva pentru anul agricol 2008/09, la un pret mediu de 165 leva/ha, in timp ce Fondul Agricol Mel Invest sustine ca a dat in arenda un portofoliu de doar 2.100 ha, dar nu dezvaluie pretul la care a inchiriat terenul.