Compania cu actionariat israelian Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului Planorama din zona Doamna Ghica, a angajat BSR Europe ca manager de proiect pentru a finaliza primele doua blocuri ale ansamblului rezidential. Dezvoltatorul afirma ca ar putea primi un nou imprumut de la Piraeus Bank, insa pentru ca cele doua blocuri sa poate fi finalizate, cumparatoriilor li se impune sa renunte la penalitati.
"Euro Habitat este pe punctul de a primi de la un nou imprumut de la Piraeus Bank, preconditiile contractului de acordare a imprumutului fiind un cashflow pozitiv, echilibrat si acordul clientilor pentru noile termene de predare: T3 – sfarsit mai 2010; T4 – sfarsit decembrie 2010. O alte preconditie a bancii a fost ca Eurohabitat sa contracteze un manager de proiect cu experienta pentru a primi imprumutul. Managerul de proiect aprobat a fost BSR”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.

Euro Habitat afirma ca o parte dintre clientii proiectului Planorama care au semnat contracte de reziliere si-au primit banii inapoi, dar daca mai multi clienti ar cere anularea contractelor, compania ar intra in insolventa.

“Daca ar trebui platite penalitatile clientilor, imprumutul obtinut ar fi, din start, insuficient. Imprumutul acordat de banca are in vedere continuarea lucrarilor, nu plata unor penalitati acumulate independent de activitatea si vointa sa. Doar in acest mod contractul cu Piraeus ar fi logic si valid”, declara Joseph Etstein, managing director BSR Europe.

Daca toti clientii din T3 si T4 vor fi de acord cu privire la noile termene de predare si vor renunta la penalitati, reprezentantii celor doua companii sustin ca se va putea accesa imprumutul de la banca si Euro Habitat va investi inca 2,5 milioane de euro.

„Pentru clientii din T3, Euro Habitat va onora platile in asteptare pentru contractele care au fost anulate, pentru a debloca conturile, va face ultimele teste si va incepe predarea imediat ce acestea se vor finaliza. Pentru clientii din T4, va urma o licitatie prin care sa se angajeze constructorul general, in maxim 60 de zile din momentul in care banca semneaza noul contract de credit cu Eurohabitat”, se mai arata in comunicat.

“Ce nu trebuie sa uite clientii este faptul ca sunt limitati de timp si ca trebuie sa ia o decizie unanima in maximum doua saptamani, astfel incat reinceperea constructiei sa nu fie amenintata sau chiar anulata”, subliniaza Etstein.

Euro Habitat a lansat in anul 2005 proiectul Planorama, avand patru blocuri, cu cate 15 etaje si totalizand 1.104 apartamente. Primul bloc, T3, avea ca termen de finalizare vara anului 2007.

Citeste si Cosmarul unui proiect rezidential mereu amanat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si