Aproximativ 9.000 de locuinte au fost scoase la vanzare, mare majoritate in Bucuresti si in imprejurimi, iar mai mult de 60% dintre acestea sunt finalizate.

Din cele 21 de tranzactii, 16 (15 apartamente si o garsoniera) sunt in Bucuresti si in Ploiesti, iar cinci vile in imprejurimile Capitalei (Frumusani si Gruiu).

Directorul Timon, Vlad Vlasceanu, a declarat ca se vand in mare parte locuinte in jurul valorii de 60.000 de euro, dar cea mai ieftina locuinta achizitionata a fost intr-un proiect din Ploiesti, cu o valoare de 21.000 euro, iar cea mai scumpa (800.000 euro), un apartament cu 3 camere intr-un complex rezidential de lux din Capitala.

Potrivit organizatorilor targului imobiliar, majoritatea vizitatorilor sunt speriati de zvonurile care s-au vehiculat pentru 2010, incepand cu programul “Prima Casa” ce ar risca sa dispara, cu valoarea TVA care risca sa creasca sau cu zvonurile legate de o usoara crestere a preturilor.

“Ce trebuie sa inteleaga cumparatorii este ca s-a ajuns la un minim istoric al preturilor, iar speranta noastra este ca asta va insemna o maturizare a pietei si o stabilizare a ritmului tranzactiilor, nu o eventuala crestere a preturilor", a precizat Vlad Vlasceanu.

Cea de-a XV-a editie a targului imobiliar Timon (a V-a din acest an) s-a desfasurat in perioada 3-6 decembrie la World Trade Center Bucurest.

Organizatorul Timon: Preturile locuintelor noi vor ramane in jurul valorii de 900 euro/mp

Bilantul targurilor imobiliare din Bucuresti