Reintroducerea pedepsei cu moartea, schimbarea Zilei Nationale, a imnului national sau scurtarea vacantei parlamentare sunt printre prevederile pe care romanii le-ar vrea in noua Constitutie, noteaza Adevarul.ro.

Agenda romanilor de rand pare diferita de cea a politicienilor atunci cand vine vorba de modificarea Constitutiei.
Liderii politici discuta despre atributiile presedintelui si ale premierului sau despre introducerea regiunilor in Legea fundamentala. In schimb, doar o mica parte dintre romanii care au trimis propuneri Forumului Constitutional ataca astfel de teme.
Multi dintre ei cer introducerea pedepsei cu moartea pentru fapte grave, schimbarea Zilei Nationale, introducerea votului obligatoriu sau posibilitatea de a-si demite parlamentarii prin referendum. Cei care au trimis scrisori Forumului prezinta si argumente pentru propunerile lor.
„Sa se prevada si sa se accentueze pedeapsa cu moartea pentru infractiunile: crima intentionata, jaf la drumul mare, talharie, violare pe timp de zi si de noapte a proprietatii private, violurile in grup sau izolat, pruncuciderea si altele de acest gen grav“, scrie un „cetatean roman apartinand societatii civile“.

Cititi mai multe pe Adevarul.ro.

Sursa foto: captura adevarul.ro / credit Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Miscare surpriza la varful PwC: Mihaela Mitroi pleaca din companie