Romania este la un pas de adoptarea parteneriatului civil indiferent de sex. Comisia deputatilor pentru munca si protectie sociala a avizat favorabil acest proiect de lege, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Proiectul de lege urmeaza sa intre la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. Ideea parteneriatului civil a fost lansata in aprilie 2013, exact in urma cu 2 ani, la Constanta, starnind controverse aprige.

Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a avizat favorabil marti, 21 aprilie, initiativa privind recunoasterea parteneriatului civil. In esenta, parteneriatul civil este un contract incheiat in fata unui notar public intre doua persoane adulte de sex diferit ori de acelasi sex, care consimt sa convietuiasca„ in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii in drepturi“.

Parlamentarii din comisie au acordat proiectului legislativ 7 voturi pentru, 4 impotriva si 1 abtinere. "Este pentru prima data cand o comisie din Camera Deputatilor avizeaza favorabil un proiect de lege pentru recunoasterea parteneriatului civil. Aceasta forma de parteneriat este deja recunoscut in legislatiile tarilor din care fac parte familiile politice europene ale principalelor partide reprezentate in Parlamentul Romaniei", arata deputatul de Constanta care a initiat acest proiect, Remus Cernea.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Camera Deputatilor retrimite la comisie propunerea de reducere a TVA
Camera Deputatilor retrimite...

Sursa foto: Gay parade/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Deputatii vor sa cumpere servicii de transport aerian de 4,5 mil. lei