Ministrul Ioan Rus, care a spus, vorbind despre romanii din strainatate si despre cat castiga acestia, ca ”de banii astia copiii se fac golani acasa, iar nevasta curva”, isi cere scuze ”daca prin formularea aleasa” a jignit pe cineva, sustinand ca intentia sa era sa semnaleze o situatie grava.

Intr-un comunicat de presa transmis joi prin Biroul de presa al Ministerului Transporturilor, ministrul Ioan Rus spune ca prin declaratiile facute la adresa romanilor din strainatate a vrut ”sa atraga atentia asupra unei realitati dure din Romania de astazi”, potrivit Mediafax.

“Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate”, sustine ministrul Transporturilor.

El spune ca, totodata, a dorit sa le transmit celor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca ”Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, in contextul in care vorbea despre romanii din strainatate si despre cat castiga acestia muncind in constructii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, ca ”de banii astia copiii se fac golani acasa, iar nevasta curva”.

Citeste si:
Dan Barna: Sunt optimist, rezultatul nu este al exit-poll-urilor
Dan Barna: Sunt optimist,...

”Romania are trei milioane de oameni, sa zicem, din forta activa, in acest moment, in occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a declarat Ioan Rus, miercuri seara, la o emisiune a postului Digi 24.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului "Protectie si educatie pentru copiii afectati de migratia pentru munca in strainatate", ca la nivel national sunt inregistrati 82.339 de copii afectati de plecarea parintilor in strainatate.

"Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un parinte plecat, ceilalti au ambii parinti in strainatate. Cifra pare in descrestere, insa niciodata nu suntem siguri ca toate cazurile se raporteaza. Pare in scadere numarul si probabil ca si evolutia crizei economice influenteaza acest lucru", a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

Citeste si:
Alegeri prezidentiale: Peste 138.000 de romani au votat in diaspora
Alegeri prezidentiale 2019:...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Rus, catre romanii din strainatate: Copiii se fac golani