Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat, marti, din functie de presedintele Razvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului in care este cercetat penal pentru complicitate la abuz in serviciu de catre DNA Timisoara.

"Astazi, 30 iunie 2015, domnul Gheorghe Chivorchian a solicitat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, domnul Razvan Burleanu, suspendarea din functia de secretar general, urmand ca aceasta sa fie prezentata in sedinta Comitetului Executiv de luni, 6 iulie 2015", informeaza FRF pe site-ul sau oficial.

Chivorchian a declarat ca gestul sau este unul normal. "Am considerat necesar si firesc sa intrerup exercitarea atributiilor mele de secretar general pana la finalizarea procedurilor initiate de institutiile statului si care ma implica, pana la clarificarea deplina a situatiei. Federatia Romana de Fotbal si-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism si transparenta, valori pe care le sustin, astfel ca, in urma unei discutii cu presedintele Razvan Burleanu, am decis sa imi prezint solicitarea de suspendare a atributiilor in fata Comitetului Executiv al FRF, in sedinta din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informatiile necesare si sunt la dispozitia autoritatilor pentru lamurirea acestei spete care nu are de ce sa implice Federatia Romana de Fotbal", a afirmat Chivorchian, conform sursei citate de Mediafax.

De asemenea, presedintele FRF, Razvan Burleanu, considera ca decizia de suspendare este cea mai buna solutie. "Apreciez foarte mult pozitia domnului Gheorghe Chivorchian si modul in care a hotarat sa gestioneze acest moment. Sunt incredintat ca este cea mai buna decizie. Cata vreme se afla in derulare aceste proceduri ale institutiilor, unele care vizeaza o perioada de timp anterioara exercitarii functiei de secretar general de catre domnul Chivorchian, vom urmari indeaproape evolutia acestora", a precizat Burleanu.

Atributiile functiei de secretar general al Federatiei Romane de Fotbal vor fi preluate temporar de presedintele Razvan Burleanu.
Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al gruparii FC Timisoara, in prezent secretar general al FRF, a fost pus sub acuzare de DNA Timisoara in dosarul finantarii echipei de catre Consiliul Judetean Timis, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si:
Ancheta DIICOT la Federatia de Fotbal: care sunt acuzatiile
Ancheta DIICOT la Federatia...

Acuzatiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara de catre Consiliul Judetean Timis, in perioada in care clubul de fotbal ii apartinea omului de afaceri Marian Iancu.

"In cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA", se arata in comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, in baza acestor documente si incalcand legea, au fost acordate societatii conduse la acea vreme de Marian Iancu mai multe sume de bani, totalizand peste un milion de euro, in conditiile in care societatea avea inregistrate restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, dar si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis.

Astfel, suma de un milion de euro este considerata prejudiciu adus CJ Timis.

Citeste si:
Mirel Radoi, propus pentru postul de selectioner al Nationalei
Mirel Radoi, propus pentru...

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca, dupa aprobarea finantarii, in scopul intocmirii si efectuarii inregistrarilor financiar contabile de catre angajatii Consiliul Judetean Timis a sumelor de bani virate catre firma respectiva, Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infractionala a angajatilor respectivi, a prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natura salariala sau asimilata veniturilor catre jucatorii de fotbal legitimati la clubul de fotbal respectiv", se mai arata in comunicat.

De fapt, potrivit aceleiasi surse, banii au fost utilizati de catre societatea comerciala in alte scopuri, respectiv pentru "plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului Dan Paltinisanu aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice etc", se mai arata in acelasi comunicat.

Gheorghe Chivorchian a fost chemat, sambata, la sediul DNA Timisoara pentru a i se aduce la cunostinta toate aceste acuzatii.
In acelasi dosar, este cercetat si fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis Constantin

Citeste si:
30.000 de copii la meciul Romania - Norvegia. Reactia FRF la acuze
30.000 de copii la meciul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Surpriza in fotbal: Razvan Burleanu, 29 de ani, noul presedinte al FRF
Setari Cookie-uri