Potrivit Politiei Judetene Suceava, un barbat de 39 de ani din orasul Solca ce avea permisul de conducere anulat a intrat, vineri, cu o autoutilitara intr-un copac de pe marginea drumului judetean DJ 209I pe raza localitatii Arbore. Barbatul a refuzat testarea alcoolemiei atat cu aparatul etilotest cat si la spital si este cercetat penal. Tot vineri, un barbat de 37 de ani din orasul Siret a fost oprit de politie dupa ce a fost depistat cu aparatul radar in timp ce circula cu 96 de km/h in localitatea Clit pe DN 2 E, scrie Mediafax.

In urma verificarilor in bazele de date, politistii au constatat ca barbatul are permisul de conducere cu mentiunea „restrictii – retinut”, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. In cursul zilei de sambata, o patrula de politie a oprit pentru control, pe DC Costisa, de pe raza comunei Fratautii Noi, o autoutilitara condusa de un tanar de 19 ani, din localitate, iar in urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat faptul ca tanarul nu poseda permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Tot sambata, o patrula de politie a oprit pentru control pe DN 29, pe raza localitatii Plopeni, un autoturism condus de un tanar de 20 de ani, din comuna Scheia, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto. Duminica dimineata, o patrula de politie a oprit pentru control pe DJ 208E, pe raza comunei Dolhesti un autoturism condus de un barbat de 34 de ani, din municipiul Falticeni, iar dupa verificari s-a stabilit ca acesta are permisul de conducere retinut. In toate cazurile soferii respectivi sunt cercetati penal pentru conducerea unui autoturism pe drumuri publice fara permis de conducere.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com