Toti studentii din Romania vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar, masuri incluse intr-o Ordonanta de Urgenta (OUG) privind unele masuri fiscal-bugetare, publicata recent in Monitorul Oficial, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Ministerul Transporturilor.

OUG 2/2017, publicata in Monitorul Oficial in data de 6 ianuarie, face referire la adoptarea in anul 2017 a unor masuri privind majorarea salariilor pentru unele categorii de bugetari, majorarea burselor pentru studenti, majorarea pensiilor din sistemul public si majorarea indemnizatiei sociale pentru pensionari. In plus, de la 1 februarie, se aplica si masura privind asigurarea transportului gratuit pe calea ferata pentru studenti, conform News.ro.

Miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si ministrul Consultarii Publice, Gabriel Petrea, impreuna cu reprezentanti ai companiilor de transport CFR Calatori si Metrorex, au participat la o intalnire cu reprezentanti ai unor organizatii studentesti, pentru a discuta normele de aplicare a gratuitatilor. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acorda tuturor studentilor inmatriculati la o forma de invatamant cu frecventa, intr-o institutie de invatamant superior acreditata din Romania, de stat sau privata.

Acestia pot fi inscrisi la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenta, masterat, doctorat, indiferent de forma de finantare a studiilor (buget sau taxa). Vor beneficia de aceste facilitati toti studentii, indiferent de varsta si nationalitate, pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar. ”CFR Calatori va facilita rezervarea biletelor gratuite atat la ghisee, automate, cat si online. In perioada urmatoare, compania va implementa un sistem online de inregistrare a studentilor eligibili pentru aceste biletele gratuite”, se arata in comunicat. De asemenea, a fost discutata inclusiv posibilitatea de a creste gradul de acces al transportul cu metroul pentru toti studentii din Romania, printr-o serie de masuri ce urmeaza a fi analizate la nivel ministerial.

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri