Cinci irakieni, intre care un copil in varsta de trei ani, solicitanti de azil in Romania, au fost prinsi de catre politistii de frontiera de la Nadlac, judetul Arad, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara, pe jos.

In cadrul unei actiuni pentru combaterea migratiei ilegale, politistii de frontiera aradeni au depistat 5 cetateni din Irak, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, potrivit News.ro. Politistii de frontiera de la Sectorul Nadlac i-au depistat pe migranti vineri, in jurul orei 21.45, in timp ce se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria.

”Persoanele in cauza au fost retinute la aproximativ 10 de metri interior fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac pentru cercetari”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera. In urma cercetarilor s-a stabilit ca cei cinci, trei barbati, o femeie si un copil, au varste intre 42 si 3 ani, sunt cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania. Oamenii au declarat ca voiau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schenghen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu aveau o viza valabila.

”In urma verificarilor s-a stabilit ca s-au deplasat cu autoturisme taxi pana in orasul Nadlac, de unde si-au continuat calatoria pe jos pana in momentul retinerii”, se mai arata in comunicat. Politistii de frontiera au intocmit acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tentative de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Citeste si:
Din lipsa de fonduri, pacientii din Arad isi fac un RMN in 7 luni
Arad: Liste de asteptare de...
Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Arad: Cersetorii fac munca in folosul comunitatii in locul amenzilor