Doua persoane sunt urmarite penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru spalare de bani, intr-un dosar in care se verifica supraevaluarea unui teren de peste 20 de hectare care facea obiectul unui dosar de despagubire la ANRP, informeaza DNA, scrie Agerpres.

Surse judiciare au precizat ca ar fi vorba de omul de afaceri George Becali si de nepotul acestuia Vasile Geambazi.

Potrivit unui comunicat transmis marti de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea urmaririi penale fata de doua persoane, oameni de afaceri, pentru savarsirea infractiunilor de spalare a banilor, fapte presupus a fi savarsite in perioada 2014-2019.

Anterior, arata DNA, in aceeasi cauza, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un evaluator desemnat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca evaluatorul desemnat de ANRP ar fi intocmit un raport de evaluare cu incalcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat in apropiere de municipiul Bucuresti, care facea obiectul unui dosar de despagubire la ANRP, ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, suma reprezentand un folos necuvenit in beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Citeste si:
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Valeriu Zgonea, condamnat in...

"Cunoscand ca despagubirea a fost stabilita in urma supraevaluarii frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea si dreptul de dispozitie asupra despagubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate si reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operatiuni bancare, in perioada 2014-2019, in scopul separarii si ascunderii sumei de originea ilicita. Acestia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasa pentru capitalizarea unor societati comerciale si ar fi dobandit o parte importanta a sumei prin retrageri de numerar", se precizeaza in comunicat.

Sursa foto: By Gabriel Petrescu / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii destepti
Setari Cookie-uri