Desi cererea de bilete de tratament pentru pensionari este mare, totusi un numar mare, de 15.000, in 2019, nu au fost distribuite. Ministerul Muncii vrea ca sistemul de repartizare sa fie efectuat eficient , precum si sa simplifice procedurile pentru utilizarea acestor beneficii ale seniorilor.

"Biletele de tratament si odihna pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient. Cererea pare mare (sunt influentata, recunosc, si de numarul mare de mesaje pe acest subiect!) si totusi raman nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an", a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

.

15.000 de pensionari ar putea sa isi trateze afectiunile si sa beneficieze de aceste oportunitati gandite special pentru ei si pentru nevoile lor.

"In 2019 au fost contractate 179.446 bilete de tratament si odihna pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire si numai 165.562 au fost ridicate efectiv. Nu toti le si folosesc, chiar daca urmeaza tot procesul si au rabdarea necesara de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistica de tratament. In sistem este si Casa de Pensii dar sunt si parteneri contractati. Statul are si companie in domeniu: Societatea de Tratament Blanear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM) cu 13 spatii balneare, restaurante si baze de tratament balnear. Ar trebui sa mearga lucrurile foarte bine. Vedem", a scris ministrul, intr-o postare pe Facebook.

Voi analiza in profunzime in urmatoarea perioada de ce se intampla ca biletele sa nu fie folosite, in ce masura se intampla din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmeaza masuri de simplificare!

Merg maine cu proiectul pe 2020 in Guvern pentru a nu perturba calendarul de distributie dar imi raman multe de organizat in aceasta privinta.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri