Două persoane au fost prinse sub dărâmături la exploatarea minieră Uricani, din Valea Jiului, după ce un turn din ciment, care urma să fie dărâmat, s-a prăbuşit, miercuri, peste ei, scrie Agerpres.

Potrivit primelor date, accidentul a avut loc la suprafaţă, în timpul operaţiunilor de pregătire pentru detonare a turnului cu schip, o construcţie din beton înaltă de câteva etaje.

"Turnul urma să fie pus la pământ, prin detonare, în cursul zilei de joi. Din primele informaţii, în cursul dimineţii de miercuri, un muncitor care lucra pe un excavator cu picamer, a săpat la baza turnului, iar construcţia s-a prăbuşit", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Adrian Bozdog.

ISU Hunedoara a postat pe Facebook următorul mesaj: "Tone de moloz s-au surpat peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături.

În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură.

Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie.

Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor".

Sursa foto: ISU Hunedoara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri