Ludovic Orban susţine că obiectivul autorităţilor este creşterea capacităţii de testare a populaţiei în vederea confirmării sau infirmării prezenţei COVID-19, media testelor efectuate în ultima săptămână fiind de 9.021 teste/zi.

"A crescut semnificativ numărul de teste pe zi. Vreau să vă spun că media ultimelor şapte zile este de 9.021 de teste pe zi. Am să vă dau o comparaţie, numărul de teste din Franţa pe zi. În perioada 1-7 mai în Franţa s-au efectuat aproape 20.000 de teste pe zi. Aici trebuie să ţinem cont că România are o populaţie de aproape 20 de milioane, în timp ce Franţa are o populaţie de peste 65 de milioane. Sigur că în continuare avem ca obiectiv declarat creşterea capacităţii de testare astfel încât să reuşim testarea într-un timp cât mai scurt a unui număr cât mai mare de cetăţeni români", a afirmat Ludovic Orban seară, într-o emisiune la postul de televiziune Digi 24, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a vorbit despre necesitatea realizării unei testări a populaţiei, de tip sondaj, pentru a determina numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi, dar şi categoriile de persoane mai afectate de noul coronavirus.

"Această testare se face prin sondaj, prin stabilirea unui eşantion reprezentativ, pe un număr mare de persoane, de ordinul miilor, chiar 10.000 de persoane. Dar o astfel de testare de tip sondaj care se face pe baza testelor care relevă existenţa anticorpilor se face după depăşirea certă a vârfului epidemiei, chiar după o perioadă de aproximativ două săptămâni de scădere a numărului de persoane infectate. Ce obiectiv are? Are ca obiectiv să determine numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi, practic, numărul persoanelor care au intrat în contact cu virusul, pentru că e clar că, dacă au dezvoltat anticorpi, acest lucru s-a datorat faptului că persoanele au avut virusul respectiv", a adăugat şeful Executivului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri