Rezultatele de la BAC 2020 au fost afișate la avizierele liceelor, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi accesate în cadrul articolului. Puteți vedea primele rezultate de la Bacalaureat 2020 marcate, în premieră, de anonimizarea notelor: în locul numelui, pe liste apare un cod pe care îl știu doar absolventul de liceu care a susținut examenul și profesorii din școală, scrie edupedu.ro.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații începând de astăzi, 30 iunie, de la ora 16:00 și până la ora 20:00. Contestațiile pot fi depuse și mâine, 1 iulie, în intervalul orar 8:00 –12:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 5 iulie.

Este cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani. În urmă cu un an, la Bacalaureat au fost obținute 224 de medii de 10, ceea ce era cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani. Astfel, în 2020 numărul mediilor maxime a crescut la 232.

Rezultatele pot fi accesate AICI.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  • să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2020) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.
  • În plus, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Citește materialul integral pe edupedu.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri