UPDATE 15:24 - Un pacient rănit grav, care a fost resuscitat a decedat. O alta persoană este în stare gravă, intubată, la spital. Celelalte persoane preluate nu sunt in stare grava, anunță ISU București.

UPDATE 15:03 - Raed Arafat a confirmat că persoana care se afla în stare gravă, fiind anterior în stop cardio-respirator a decedat.

„Din păcate a fost un accident destul de grav, au fost mobilizate echipaje SMURD, de la poliție și de la Jandarmerie. Numărul total de persoane transportate la spital este de 22. Persoana în stop cardio-respirator a decedat, din păcate. Mai avem o altă persoană grav rănită la spital. Persoanele celelalte au fost duse la hotelul unde urmau să fie cazați”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 14:27 - Misiunea de salvare a ISU s-a încheiat. Polițiștii și procurorii vor rămâne la fața locului pentru a strânge dovezi.

UPDATE 14:22 - Victimele aflate în stare gravă vor fi transportate la Spitalul Universitar și la Spitalul Floreasca.

UPDATE 14:19 - Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București transmite, la Digi 24 că unul dintre cei patru pasageri răniți grav se află în stop cardio-respirator. Pentru această persoană se execută manevre de resuscitare. Intervenția e coordonată de dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) care se află la fața locului și stă de vorbă cu o parte dintre pasagerii din autocar, care se aflau într-o stare mai bună.

UPDATE 14:10 - Toate cele patru victime au fost extrase din autocar, transmite IGSU.

Știrea inițială

Un autocar cu pasageri străini care tranzita centrul Bucureștiului a intrat cu viteză într-un limitator de înălțime, înainte să intre în Pasajul Unirii. Din datele de până acum prezentate la Digi24 se pare că trei sau patru persoane se află în stare gravă și au fost transportate la spital.

Autocarul care urma să traverseze Pasajul Unirii din Capitală a lovit puternic un limitator de înălțime. Șoferul autocarului nu a observat limita de înălțime și s-a ales cu plafonul strivit de barieră. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Șoferul conducea cu 40-50 de kilometri.

Șase echipaje SMURD și șase ambulanțe sunt la fața locului și lucrează pentru a scoate persoanele rămase în autocar. ISU București a transmis că reprezentanții instituției se află la locul accidentului, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt IGSU.

„Autocarul a trecut de semnalizarea cu lanțuri, care e înainte de pasaj, a rupt acele lanțuri și fără să își dea seama a avut prea mare viteză. Ușa din fața autocarului s-a blocat și a fost nevoie să fie extrase persoanele blocate. Trei -patru persoane sunt rănite ca urmare a faptului că erau în fața autocarului, pe scaunele din față. Nu e nicio persoană în stare gravă, ele sunt transportate la spital. Era un autocar cu turiști străini care se aflau în vacanță în România”, a declara Toni Greblă, prefectul de București.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: IGSU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri