Felix Patrascanu este unul dintre cei trei cofondatori ai Fan Courier, printre cele mai mari companii de curierat de pe piata locala cu afaceri de 45 de milioane de euro in 2010. Cititi in textul urmator ce sfaturi ofera antreprenorilor.
“Trebuie sa incepi un business intr-un domeniu in care te pricepi foarte bine. Noi, investitorii anilor '90, am avut o mare sansa: Romania nu avea servicii. Era ca si cum intrasem intr-o casa goala”, a explicat in cadrul programului Leaders School cel care a pus bazele Fan Courier in 1998 alaturi de Adrian Mihai si Neculai Mihai.

Patrascanu a absolvit Facultatea de Drept in 1994, iar daca in timpul studiilor a lucrat intr-o tipografie, dupa absolvire s-a angajat in cadrul Cargus unde a ajuns pana la pozitie de director executiv. Insa, in noiembrie 1997 deschidea Fan Courier alaturi de ceilalti doi parteneri de afaceri, iar in ianuarie avea deja primul client care este si astazi colaborator.

“Sa uitati ca primul lucru atunci cand castigati bani e sa va schimbati masina sau locul de vacanta. Un an, doi, trei ani trebuie sa uitati de voi pentru ca e vorba de o munca fantastica”, mai spune Felix Patrascanu (foto).

El adauga ca intr-un start-up este foarte importanta echipa, ca proprietarul trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu aceasa si ca trebuie sa fie mereu atent la sugestiile si opiniile angajatilor.

Ce ar trebui sa faca un antreprenor pentru a avea succes?

“Sa priveasca prin ochii clientului”, mai spune actionarul Fan Courier.

Leaders School este un program de leadership pentru tinerii cu varste intre 18 si 25 de ani care se desfasoara anual incepand cu 2008.

Anul acesta, cei 30 de participanti selectati la nivel national au avut sansa sa se afle detalii despre trei arii: leadership personal, leadership unu-la-unu si leadership-ul echipei.

Sursa foto: Leaders School.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri