Poti gasi aproape orice online. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil sa sortezi si sa filtrezi rezultatele extrem de multe si diferite. Din fericire, cu cateva “hack-uri”, vei putea afla orice cauti pe Google.

Primul pas ar trebui sa fie folosirea “raspunsurilor rapide” ale Google, adica rezultatele care apar in casuta subliniata de deasupra paginii efective. Pentru a primi cele mai bune raspunsuri, trebuie sa fii cat mai detaliat. De exempu, daca cauti update asupra unui zbor, scrie linia aeriana si numarul zborului. Raspunsul rapid al Google iti va arata informatii despre zbor deasupra paginii de raspunsuri.

Urmatorul “best practice” este cunoasterea celor mai folosite simboluri si cuvinte care sa te poata ajuta in aglomeratia de informatii pentru a gasi exact ce cauti. De exemplu, daca vrei sa cumperi ceva si ai un anume buget, scrie produsul cautat, urmat de suma pe care esti dispus(a) sa o cheltuiesti. De exemplu “camera digitala 500 .. 700 lei”. Cauti un anumit tip de document? Scrie subiectul documentului, urmat de tipul fisierului (de exemplu “curricula scolara: PDF”).

Vezi infograficul de mai jos pentru multiple ponturi privind o cautare cat mai amanuntita pe Google, conform Entrepreneur.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri