Gabriel Biris s-a intors la jobul pe care l-a lasat pentru a deveni, pentru mai putin de un an, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice. Astfel, fostul secretar de stat si-a reluat activitatea de avocat specializat in legislatie fiscala la firma Biris-Goran, unde este si partener. Planurile Biris-Goran pentru anul urmator: full-power.

"Planul (pentru perioada urmatoare, n.r.) este sa fac ce am facut intotdeauna – consultanta, lucru cu echipa de la Biris-Goran. Implicarea mea in viata cetatii va ramane, insa, o constanta", a declarat avocatul.

Lipsa unui dintre partenerii fondatori ai firmei s-a resimtit in activitatea Biris-Goran in 2016, in contextul in care firma a recuperat in ultimii ani teren si s-a apropiat ca activitate de nivelul din 2008.

"S-a simtit lipsa, sa spunem doar atat. Colegii mei au facut, insa, o treaba foarte buna. (Pentru 2017, n.r.) full-power. (…) In 2008, foarte multe dintre veniturile noastre erau legate de M&A si, in special, de piata imobiliara. Acum suntem mult mai echilibrati. (…) Suntem aproape de one-stop shop", a declarat avocatul pentru wall-street.ro.

In cadrul Ministerului Finantelor Publice, Biris a fost responsabil de reforma in domeniul legislatiei fiscale si a avut in subordine mai multe structuri, printre care Comisia Fiscala Centrala si Directia generala de legislatie cod procedura fiscala, reglementari nefiscale si contabile.

Citeste si:
Coach: Femeile pot sa fie lideri mai buni decat barbatii
Coach: Femeile pot sa fie...

"Acum si experienta pe care am castigat-o in sectorul public cred ca va fi de ajutor, pentru ca pot sa aduc mai multa valoare adaugata in momentul de fata. (Inteleg mai bine, n.r.) si spiritul (legislatiei, n.r.) si de ce nu functioneaza anumite lucruri, cum sa le faci sa functioneze. E foarte importanta si partea asta", a afirmat el.

Pentru perioada urmatoare, Biris intentioneaza sa reintre in activitatea de avocat, dar vrea si sa continue sa-si promoveze proiectul de modificare a Codului Fiscal, din cauza caruia a fost nevoit sa-si dea demisia.

"Revin incet-incet in viata cabinetului. Deja am avut cateva prime intalniri cu clienti si potentiali clienti, dar in urmatoarele cateva zile am sa continui sa explic mai pe indelete masurile din acest proiect. (…) Este important sa incepem sa vorbim mai serios despre moralitatea sistemului nostru fiscal", a spus el.

Gabriel Biris ramane avocat, nu se face politician

Fostul secretar de stat, desi in trecut a candidat si pentru Camera Deputatilor, nu are intentia de a intra in politica si nici de a mai reveni intr-o institutie de stat in cadrul altor formule, asa cum a fost guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Ciolos.

Citeste si:
Seful Knight Frank pe Europa: 2018 ar putea aduce un val de...
Seful Knight Frank pe Europa:...

Asta nu exclude, insa, o colaborare din exterior cu autoritatile statului. Biris afirma ca face acest lucru de peste 10 ani si este dispus sa ofere in continuare sprijin, daca ii este solicitat.

"Am participat la consultari impreuna cu colegii din AmCham, din Coalitia pentru Dezvoltare, singur, probabil cu toate guvernele din 2002 incoace", a spus el.

Gabriel Biris a fost nevoit sa-si dea demisia saptamana trecuta din functia de secretar de stat in Ministerul Finatelor, dupa ce un proiect la care lucra a ajuns, pe surse, in presa. Mai multe dintre articolele proiectului au fost interpretate ca o crestere a fiscalitatii.

Printre modificarile propuse de proiectul lui Gabriel Biris si care au starnit reactii virulente se numara stabilirea unui moment T0 pentru declararea averilor de peste 1 milion de euro, dar si cresterea ratei de taxare a PFA catre un nivel similar cu cel al salariilor.

Citeste si:
Gusta, Certinvest: Riscul desfiintarii Pilonului II inca exista si...
Gusta, Certinvest: Riscul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Succese »Citește și
Lumea in schimbare: "The Punisher" sau mana de fier care conduce Filipine
Setari Cookie-uri