Branislav Bibic s-a alaturat echipei Philip Morris in departamentul de corporate affairs din Croatia, dupa ce anterior lucrase pentru o multinationala locala – Atlantic Group. Ulterior, in perioada 2012-2015 a condus business-ul local al Philip Morris in Croatia. Din pozitia de global director corporate affairs Philip Morris a fost numit director al operatiunilor din Romania.

“In aceasta industrie nu ducem lipsa de provocari profesionale. In industria de tutun nu cred ca exista o piata care sa nu aiba provocari. Mie imi plac provocarile si ma uit la oportunitati. Cand eram responsabil pentru business-ul PMI din Croatia, provocarea consta in faptul ca cel mai mare jucator era unul local. Existau bariere in a concura corect pe aceasta piata, era dificil sa ajungi la consumatori cu produsele tale prin retail. Acum lucrurile s-au schimbat, intre timp producatorul local si-a vandut business-ul catre BAT. Si piata ilegala era o problema, una generalizata la nivelul tuturor tarilor in care nivelul accizelor este mare si implicit tigarile sunt mai scumpe. Piata era tot la 15% din consumul total de tigarete, nivel similar celui din Romania. Conteaza mult si nivelul de pret in tarile din jurul Romaniei. Aceasta tara se invecineaza cu tari care nu sunt membre UE, preturile tigarilor fiind mult mai mici, ceea ce creeaza terenul propice pentru activitati ilicite”, explica Branislav Bibic.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont