La 38 de ani, Cornel Penescu a reusit sa construiasca afaceri ce azi genereaza venituri de peste 2.000 de miliarde de lei.
Primul pas in afaceri l-a facut in 1991. "Am pornit de la zero, suntem dintr-o familie modesta, dar am avut o gena de negustor, luata probabil de la bunicul", spune Cornel Penescu. In 1991 a inceput sa vanda sucuri si tigari pe o taraba improvizata, iar acum a creat unul din cele mai importante hipermarketuri din Pitesti. Investitia in hipermarketul PIC ridicandu-se la aproximativ 12 milioane de euro.

De asemenea omul de afaceri Cornel Penescu mai detine afaceri alaturi de fratele sau in domeniile: productie, comert, distributie produse alimentare, transport marfa, constructii si servicii de taximetrie.

"Cea mai importanta afacere a grupului de firme pe care il conduc sunt hipermarketurile", spune Cornel Penescu. Cornel Penescu spune ca hipermarketul PIC, care se intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, iar spatiul de vanzare beneficiaza de 8.000 de metri patrati, inregistreaza vanzari de peste 90 de miliarde de lei lunar.

In ceea ce priveste profitul, Cornel Penescu spune ca pe primele trei luni ale acestui an se ridica la peste 12 miliarde de lei.

Urmatorul hipermarket il va deschide in Craiova, si se va intinde pe 60.000 de metri patrati, iar spatiul destinat vanzarii va fi de peste 15.000 de metri patrati. "Pana in 2010 vrem sa ajungem la 8 hipermaketuri in toata tara, iar in Capitala sa deschidem cel putin doua", precizeaza Cornel Penescu.

Nu a tinut nicioata banii la ciorap, acestia au circulat, de la comert la unitati de productie, de la constructii la taximetrie si, de ce nu, chiar la o publicatie. La un moment dat a constientizat ca dadea reclama peste tot in media pitesteana, si atunci si-a dat seama ca avea nevoie de un ziar pentru a putea transmite informatia partenerilor sai de afaceri si clientilor. Astfel, a facut un saptamanal, care a devenit apoi cotidian.

Anul trecut, grupul PIC insemna o fabrica de orez decorticat de la Stefaneti, o fabrica de ulei comestibil, 600 de masini pentru taximetrie, o firma de transport dotata cu 100 de masini de diferite tonaje, o firma de constructii, complexe comerciale.

Acum a ajuns sa munceasca din placere si nu pentru bani, care i-ar putea ajunge pana la adanci batranete. Crede ca daca s-ar intampla ceva, ar putea s-o iau de la zero oricand, pentru ca: "daca esti profesionist nimic nu-i dificil".

Pentru cei care vor sa inceapa o afacere, Cornel Penescu ii sfatuieste sa investeasca pe piata imobiliara. "Imobiliarele reprezinta afacerea momentului", precizeaza Cornel Penescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri