Trafic de pasageri in crestere pe cele doua aeroporturi ale Capitalei

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in primele sase luni ale anului pe cele doua aeroporturi, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic total de 3,44 milioane de pasageri si aproximativ 49.000 de aterizari si decolari comerciale.

Fata de primul semestru al anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Capitalei a crescut cu 8,2%.

Evolutia traficului aerian pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti se inscrie in tendinta generala inregistrata la nivel mondial. Astfel, in primele sase luni ale acestui an, numarul pasagerilor a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, conform statisticilor publicate de catre Airport Council International (ACI),

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit brut de 56,9 mil. lei, cu 3,2 mil. lei mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri a CNAB in primele sase luni ale anului 2011 a fost de 214,7 mil. lei, cu 54,6 mil. lei mai mult comparativ cu ianuarie-iunie 2010.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri