Circa 3.500 de israelieni vin anual in Romania pentru a juca la cazinourile din Bucuresti, iar cheltuielile cu transportul si cazarea acestora depasesc doua milioane de dolari, potrivit agentilor de turism din Israel.

"In Israel cazinourile sunt interzise prin lege. Israelienii vin sa joace in Romania pentru ca este aproape, se fac doar doua ore si jumatate cu avionul", a declarat pentru Mediafax Adrian Marcus, directorul agentiei Adrian M. Travel & Tourism Services din Tel Aviv, prin intermediul careia vin anual pentru cazinouri in Romania circa 2.500 de israelieni.

Marcus, care s-a nascut in Romania si a emigrat in anul 1970 in Israel, spune ca in medie un israelian care vine sa joace la cazinou cheltuieste pe drum si cazare circa 600 de dolari.

Agentii de turism israelieni estimeaza ca anual vin in Romania pentru cazinouri aproximativ 3.500 de concetateni de-ai lor. Unii dintre ei sustin ca numarul este chiar mai mare, adica de circa 5.000 de persoane.

"Cei care vin nu sunt oameni in varsta si au, in medie, intre 30 si 50 de ani. Ei vin de joi pana duminica, doar in Bucuresti, si se cazeaza la hoteluri de cinci stele", a spus Marcus.

Atat el cat si alti turoperatori evita sa spuna cat cheltuiesc israelienii la cazinouri in Romania si se plange ca acest tip de turism este foarte volatil, foarte sensibil la o serie de factori.

"Acum, de exemplu, din cauza inghetului din Romania, afacerea este zero. Acum, in Israel sunt 20 de grade, iar in Romania temperatura este de minus 10 de grade. Adica omul nu se urca in avion ca sa ajunga la o diferenta de 30 sau 40 de grade, chiar daca stie bine ca este luat de la usa avionului si dus la hotel", a afirmat turoperatorul israelian.

Romania concureaza la capitolul cazinouri, in preferintele israelienilor, cu Bulgaria si cu Cehia. Praga este in ultimii ani un concurent puternic pentru Bucuresti pentru ca, spune Marcus, acolo sunt preturi mult mai mici.

Potrivit datelor anuntate de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului anuntate la targul International Mediterranean Tourism Market (IMTM), care se desfasoara in perioada 14-15 februarie la Tel Aviv, peste 20.000 de turisti din Israel au vizitat anul trecut Romania, in crestere cu 8%, principalele atractii fiind statiunile montane, cele balneare si cazinourile.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, cea mai mare crestere a turismului de iarna din UE