Operatorul aerian low-cost roman Blue Air a transportat 11,5 milioane de pasageri in cei 10 ani de functionare, a inregistrat peste 188.000 de ore de zbor si a contribuit la bugetul de stat cu 133,5 milioane lei.

Compania opereaza in prezent cu 11 aeronave si are in plan sa aduca in flota cel putin cinci avioane in urmatorii 5 ani, de la jumatatea anului 2016 urmand sa scoata din flota aeronavele mai vechi. In prezent patru aeronave apartin companiei, celelalte 7 sunt inchiriate.

“Pana in prezent, 11,5 milioane de pasageri au ales serviciile Blue Air. Pentru anul 2015 estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 10 milioane de euro, iar numarul de pasageri va ajunge la 1,6 milioane. Anul 2014 estimam sa il inchidem cu o cifra de afaceri de 150 milioane de euro. In ceea ce priveste flota Blue Air, aceasta va creste in urmatorii 5 ani, cu cel putin o aeronava/an”, a decalarat Gheorghe Racaru, director general Blue Air.

Gradul de ocupare al aeronavelor Blue Air a crescut anul acesta la 82%, de la 79% in 2013. Blue Air opereaza in peste 20 de destinatii din Europa, 6 fiind adaugate in 2014.

Anul acesta, Blue Air a facut investitii de peste 6 milioane de euro in:

  • deschiderea de 6 noi rute: din Bucuresti, catre Koln, Liverpool, Milano (Linate) si Torino (Cuneo); din Bacau, catre Liverpool; din Torino (Caselle), catre Catania.
  • diversificarea serviciilor optionale de tip Premium.
  • programe de formare profesionala pentru angajatii din front line si insotitorii de zbor.
  • marirea flotei la un numar de 11 aeronave.
  • cresterea gradului de confort prin reconfigurarea avioanelor cu scaune reclinable Recaro 3520. Datorita materialelor si a structurii inovatoare folosite la fabricarea acestora, se obtine o scadere a greutatii avioanelor, ceea ce reduce consumul de combustibil si implicit emisiile de dioxid de carbon.
  • deschiderea bazei operationale din Torino (Caselle).
  • implementarea unui nou serviciu de catering cald, Blue Bistro.
  • achizitionarea unui hangar pentru relocarea liniei de intretinere aeronave.
  • o noua schema de vopsire pentru aeronavele Blue Air
  • servicii de transfer terestru din Constanta si Brasov, corelate cu orarul de zbor al tuturor zborurilor cu plecare de pe Aeroportul International Henri Coanda.
  • dezvoltarea distributiei prin GDS (Amadeus, Travelport, Apollo, Sabre, Sirena). Ca urmare a acestui parteneriat, agentiile din peste 190 de tari pot vinde biletele Blue Air, cu decontarea acestora prin sistemul IATA-BSP (Billing and Settlement Plan). Prin intermediul Hahn

Blue Air ofera si servicii de catering la bordul aeronavelor, pretul este de 7,5 euro pentru cina sau micul dejun romanesc/englezesc si de 9,5 euro meniu vegetarian. Masa de pranz costa 9,5 euro. Unul dintre cele 6 meniuri pot fi rezervate cu pana la 14 ore inaintea zborului, dar inainte de a face check-in online. Meniurile sunt disponibile pentru cursele cu plecare din/catre Bucuresti si Sibiu, si doar pentru zboruri operate regulat de Blue Air.

Orarul de vara 2015 este disponibil cu biletele de avion ce pot fi achizitionate la preturi cu aproape 60% mai mici decat cele disponibile cu putin timp inainte de data calatoriei.

Firma Airline Management Solutions, infiintata in aprilie 2013 de patru actionari romani, a preluat fondul de comert al Blue Air, printr-o tranzactie de 30 milioane euro. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Airline Management Solutions a fost infiintata pe 17 aprilie 2013 si are ca actionari patru persoane fizice din Bucuresti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) si Luciana Paunescu (17%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri