Festivalul Sarmalelor, cel mai mare bulz din lume, si vacantele la tara asteapta si in acest an pasionatii de traditie si de pitoresc.
Turistii care doresc sa vada o Romanie pitoreasca au de ales, in aceasta toamna, intre foarte multe evenimente organizate de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Pe 10 septembrie, ANTREC ne imbie cu prezenta la doborirea recordului mondial pentru realizarea celui mai mare bulz din lume, la Turia, in Covasna. Anul trecut, echipa de bucatari care a trudit la uriasul bulz a intrat in Cartea Recordurilor cu un bulz de 60 de metri lungime. In acest an, Attila Daragus, presedintele ANTREC, ne promite ca echipa isi va depasi propriul record cu inca 10 metri.

Razboiul sarmalelor

Daca bulzul urias nu va stirneste cheful de agroturism, atunci cu siguranta o va face Festivalul Sarmalelor, organizat in perioada 22-24 septembrie, in localitatea Praid, o mica statiune harghiteana situata la poalele muntilor Gurghiului, la granita cu judetul Mures.

Istoria festivalului isi are inceputurile in urma cu 12 ani, cu ocazia unui simpozion international cu tematica turismului rural, desfasurat tot la Praid. Prezent la dezbaterile din cadrul acestui simpozion, Alexandru Mironov, la momentul respectiv ministrul Tineretului si Sporturilor, a propus celor doua tabere care se formasera, respectiv romana si maghiara, sa lase deoparte neintelegerile si sa se intreaca intr-un razboi culinar pe tarimul sarmalelor, bucate traditionale cu care se laudau ambele bucatarii. Provocarea a fost acceptata, iar primul festival avea sa se organizeze la Pusztamerges, Ungaria, in 1994, anul urmator locul desfasurarii devenind Praid.

Programul include spectacole folclorice cu ansambluri de dansatori, muzicanti, fanfare din localitatile de unde vin concurentii, toate la un loc prezentind obiceiurile si valorile culturale din tinuturile lor. In a treia zi a festivalului se organizeaza un concert de muzica clasica in salina de la Praid, in capela ecumenica din subteran, si o receptie cu program folcloric, de asemenea in salina.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6891&art=17409&cHash=c6e8c9973b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri