Cascada Bigar din Caras-Severin, una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa din lume, a inghetat, ceea ce a transformat-o intr-un adevarat monument al naturii.

Cascada Bigar inghetata a fost filmata de John Gavrilescu, autorul site-ului voceaoravitei.ro.

Cascada Bigar, laudata de straini

Poate ca multi romani nu au auzit sau nu au vazut Cascada Bigar, insa este laudata frecvent de catre ghidurile si site-urile de turism ale publicatiilor internationale. In 2013, Cascada Bigar era numita cea mai frumoasa cascada din lume de catre site-ul The World Geography, iar in 2014 Huffington Post scria: "Cateodata vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme... E un loc magic".

cascada bigar harta

Sursa foto: Captura Google Maps

Citeste si:
7 audiobook-uri pe care sa le pui copiilor cand calatoriti cu masina
7 audiobook-uri de ascultat...

Cascada Bigar se afla in Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita, la 12 km de localitatea Bozovici, pe Valea Minisului, din Muntii Aninei, judetul Caras-Severin. Cascada este impresionanta prin faptul ca apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi. Totodata, cascada Bigar este unica si prin faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.

Pentru toti cei care viziteaza Cheile Nerei, Cascada Bigar nu trebuie ratata. Este o cascada de tuf calcaros ce se formeaza din apa izvorului Bigar (bogata in calcar) ce se varsa in raul Minis de pe un prag stancos. La Cascada Bigar se poate ajunge pe drumul national (DN57B) Anina-Poneasca-Valea Minisului-rezervatie, iar drumul se urmeaza doar pana in dreptul cascadei, inainte de a ajunge in satul Bozovici.

Sursa foto: Avramescu Florin/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Timisoara, viitoarea destinatie culturala si de city break a Europei
Setari Cookie-uri