Bali, principala insula din Indonezia, este vizitata anual de 10 milioane de turisti, numar care se va dubla pana in 2025, potrivit autoritatilor locale. Cu asemenea cifre, guvernul indonezian vrea sa construiasca un al doilea aeroport in Bali pentru a face fata numarului impresionat de turisti, scrie unul dintre cele mai mari ziare din Asia, Strait Times.

Aeroportul actual din Bali este localizat in sudul insulei, la 13 km de capitala indoneziana Denpasar, si primeste anual 6 milioane de turisti locali si 4 milioane de turisti straini pentru vacante pe insula.

Pentru a incepe cat mai repede lucrarile pentru proiectarea si construirea noului aeroport, guvernul indonezian invita investitori locali sau straini pentru a se implica in proiect. Ridicarea aeroportului ar urma sa dureze 10 ani, perioada maxima in care aeroportul actual mai poate suporta traficul anual de 10 milioane de turisti in Bali.

Al doilea aeroport ar putea fi construit in nordul insulei Bali pentru a creste turismul in zona. Aceasta ar putea fi regiunea Buleleng, o regiune bogata in plaje de unde pot fi vazuti delfini, rauri si munti care completeaza peisajul exotic de la malul oceanului.

In acelasi timp, o alta idee aflata pe masa guvernului indonezian este marirea actualului aeroport si construirea de drumuri catre zona de nord a insulei Bali. Oricare ar fi decizia, Bali este una dintre cele mai iubite destinatii exotice din lume, inclusiv de catre turistii romani. Un sejur de 7 nopti in "Insula zeilor" porneste de la 1.200 euro de persoana, cu biletele de avion, taxe de aeroport, cazare hotel 3 stele si asigurare de calatorie.

Citeste si:
Romanii vor putea opta pentru vouchere de vacanta de 2.080 lei
Romanii vor putea opta pentru...

Cand ne gandim la Indonezia ne gandim instant la cafea. Insa Bali este o destinatie exotica atat prin peisajul paradisiac pe care il ofera, cat si prin combinatia dintre temple, atmosfera locala si viata de noapte. In Bali este cald tot timpul anului, insa cel mai indicat este sa mergi intre aprilie si octombrie pentru ca lunile de iarna abunda in ploaie. In Bali, un paradis pe pamant, ai de ales intre o multime de activitati, de la plimbari simple, la trekking si la croaziere printre recifi.

Sursa foto: Rueangrit Srisuk/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cum arata noul aeroport din China sub forma de stea de mare