Inca 1.000 de autoturisme taxi pot fi autorizate sa functioneze pe Aeroportul Otopeni. Astfel, numarul de taximetre care pot ajunge la terminalul Sosiri atinge 2.000.

"Incepand de miercuri, 25 mai 2016, ora 0.00, pentru asigurarea unui numar suficient de taximetre la Aeroportul Henri Coanda, se deschide un nou flux de preluare a pasagerilor de catre autoturisme taxi. Acest flux este amplasat la parterul terminalului Sosiri", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Pe noul flux de preluare a pasagerilor aeroportului, au acces liber, in limita locurilor disponibile, toate taxiurile care percep tariful minim aprobat de autoritatile din Bucuresti si Ilfov (1,39 lei/km). Aceste taxiuri pot fi ocupate fara o comanda prealabila.

Masura prezentata este temporara si va fi aplicata pana la atingerea numarului de 2.000 de taxiuri autorizate la aeroport (numar cu aproximativ 50% mai mare decat cel maxim de comenzi taxi, inregistrat intr-o zi aglomerata). Dupa autorizarea celor 2.000 de taxiuri, numai acestea vor mai avea acces pe fluxurile de preluare a pasagerilor de la aeroport. In acest moment, sunt autorizate 1.000 de autoturisme taxi, iar procedura de autorizare se deruleaza rapid si gratuit.

Citeste si:
Serviciile taxi de pe aeroportul Otopeni vor fi imbunatatite? Vezi cum
Cum va fi reorganizata...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cresc comenzile la taxi pentru Aeroportul Otopeni