Companiile aeriene estimeaza un record de zboruri extrene pentru vacanta de 1 Mai, o noua ocazie pentru a pleca in vacanta cu avionul. Aceste estimari vin dupa ce, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, numarul calatoriilor cu avionul s-a dublat fata de 2017.

"Obiceiurile si comportamentele romanilor evolueaza de la an la an, astfel ca o mare parte dintre romani aleg din ce in ce mai mult alte destinatii europene. Spre exemplu, anul trecut Romania a inregistrat un numar de 715 plecari in perioada minivacantei de 1Mai. Anul acesta, cu siguranta trendul va fi unul ascendent”, a declarat Aniko Bolyo, General Manager Flight Refund.

Anul trecut, in Romania, s-au inregistrat 3.163 de zboruri in perioada Pastelui, iar anul acesta numarul zborurilor s-a dublat, la 6.277 de zboruri, potrivit datelor Flight Refund.

Turistii nu stiu ce drepturi au in cazul zborurile anulate sau intarziate

In ciuda cresterii traficului pe aeroporturi, zborurile intarziate sau anulate continua sa fie o problema de actualitate, mai ales in preajma sarbatorilor. Din totalul zborurilor inregistrate in perioada Pastelui, in Romania aproximativ 70 dintre acestea au fost anulate sau intarziate. Nici polonezii si ungurii nu stau mai bine la acest capitol, acestia inregistrand un total de 88, respectiv 71 zboruri cu probleme.

Din pacate, cea mai mare parte a calatorilor din Europa Centrala si de Est nu stiu ca sunt indreptatiti, potrivit Regulamentului European 216/2004, sa primeasca din partea companiei aeriene o compensatie pentru zborurile efectuate in ultimii 3 ani, spun reprezentantii firmei Flight Refund, specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri.

Citeste si:
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete
Mai multe companii aviatice...

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Revolut ofera acces gratuit in lounge-urile din aeroport
Setari Cookie-uri