Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Turcia, referitoare la inchiderea Aeroportului International Ataturk si preluarea activitatilor si zborurilor de catre Noul Aeroport Istanbul, conform Digi24.

MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Turcia ca, in perioada 5 aprilie (ora 3.00) - 7 aprilie (ora 23.59), va avea loc procesul de transfer si preluare de catre Noul Aeroport Istanbul (IGA) a activitatilor si zborurilor operate pana in prezent pe Aeroportul International Ataturk.

Dupa 7 aprilie, Aeroportul Istanbul Ataturk va fi inchis pentru zborurile comerciale interne si internationale programate si neprogramate, fiind deschis insa pentru zborurile cargo, de mentenanta si tehnice, aviatie generala, zboruri business, pentru zborurile aeronavelor de stat si celelalte zboruri permise de Autoritatea Aeronautica a Republicii Turcia.

MAE recomanda cetatenilor romani care se deplaseaza la Istanbul sa aloce mai mult timp, decat in mod normal, pentru transferul de la/catre aeroport, dat fiind faptul ca infrastructura de transport nu este definitivata.

Citeste si:
Şase cetăţeni români de pe vasul ''Diamond Princess'' vor fi...
MAE: Şase cetăţeni români de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
40 de romani au cerut sprijin consular dupa atacul de la Istanbul
Setari Cookie-uri