Qatar Airways va relua zborurile spre București, începând din data de 16 octombrie 2020. Compania își va relua serviciile programate cu trei zboruri săptămânale operate cu o aeronavă de tip Airbus A320, care oferă 12 locuri de tip pat în Business Class și 120 locuri în Economy Class.

Programul de zbor:

  • Lunea, vinerea și duminica:

Doha (DOH) - Bucureşti (OTP), zborul QR219 pleacă la ora 07:20 și aterizează la ora 12:15; București (OTP) - Sofia (SOF), zborul QR219 pleacă la ora 13:15 și aterizează la ora 14:20;

  • Lunea, vinerea și duminica:

Sofia (SOF) - Bucureşti (OTP), zborul QR220 pleacă la ora 15:50 și aterizează la ora 16:55; București (OTP) - Doha (DOH), zborul QR220 pleacă la ora 17:55 și aterizează la ora 22:30;

În plus față de reluarea zborurilor pe ruta OTP-DOH, Qatar Airways operează și zboruri directe între aeroporturile internaționale din Sofia și București.

”Ne bucurăm foarte mult să putem relua zborurile către București ... Pasagerii din România au acum acces la cel mai bun aeroport din Orientul Mijlociu, Aeroportul Internațional Hamad, precum și la cea mai extinsă rețea din regiune, cu peste 700 de zboruri săptămânale către peste 100 de destinații din toată lumea. Pe parcursul acestei crize mondiale Qatar Airways a devenit cel mai mare operator internațional din lume, contribuind la repatrierea a peste 2 milioane de persoane și acumulând o experiență fără rival în domeniul transportului de pasageri în condiții de siguranță,” a declarat Ferit Aksun, Qatar Airways Country Manager, Eastern Europe South.

De la izbucnirea pandemiei, rețeaua operațională a Qatar Airways nu a coborât niciodată sub 30 de destinații, cu zboruri permanente pe cinci continente.

Qatar Airways a implementat cele mai avansate măsuri de siguranță și igienă, inclusiv prin faptul că a devenit prima linie aeriană care a solicitat pasagerilor să poarte viziere pentru protecție facială, pe lângă celalalte accesorii pe care le poartă pe față.

Operațiunile Qatar Airways nu depind de un anumit tip de aeronavă. Din pricina impactului pe care îl are COVID-19 asupra cererii de servicii de transport pentru deplasări, linia aeriană a luat decizia de a păstra la sol flota de aeronave Airbus A380s, pentru că nu se mai justifica comercial sau din punct de vedere al protecției mediului să exploateze aeronave de mare capacitate în contextul actual.

Flota Qatar Airways include 49 aeronave Airbus A350 și 30 de aeronave Boeing 787.

Măsurile de siguranță pe care Qatar Airways le pune la dispoziția pasagerilor săi și a echipajului de cabină includ furnizarea de echipament de protecție personal (EPP) pentru echipaj, precum și o trusă de protecție și viziere de protecție facială de unică folosință pentru pasageri. Pasagerii care zboară la Business Class la bordul aeronavelor dotate cu cabina Qsuite se pot bucura de un grad sporit de intimitate pe care îl oferă această cabină, prevăzută cu panouri separatoare glisante și cu opțiunea de a activa avertizarea Nu deranjați (”Do Not Disturb” - DND). Qsuite este disponibilă în aeronave care zboară către mai mult de 30 de destinații, printre care menționăm Bangkok, Kuala Lumpur și Maldive.

Baza Qatar Airways și hubul de pe Aeroportul Internațional Hamad au implementat o serie de proceduri de curățenie foarte stricte și au aplicat măsurile de distanțare sociale la nivelul tuturor terminalelor sale. Zonele de interacțiune cu pasagerii sunt dezinfectate la fiecare 10-15 minute, iar porțile de îmbarcare și stațiile de preluare a pasagerilor cu autobuzul sunt igienizate după fiecare zbor. În plus, la punctele de verificare (Control de Frontieră și control de securitate) sunt instalate dispozitive de igienizare a mâinilor.

Sursa foto: Jordan Tan/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri