Piața San Marco din Veneția a fost sub apă, pe 7 august, seara târziu, după așa numita rară "acqua alta".

Oraș al canalelor, Veneția a ajuns să se aștepte la inundații între toamnă și primăvară în fiecare an în timpul „acqua alta”, adică mareele înalte. Însă inundațiile din această vară sunt cu totul diferite față de cele de până acum, scrie Euronews.com.

Sursa Video: Euronews/ Youtube

Din cauza schimbărilor climatice și creșterii nivelului mării, piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an, în 1900, la peste 60 de ori pe an, în prezent.

Cu toate acestea, turiștii nu păreau dezamăgiți, mulți alegând să se descalțe și să se plimbe prin apă.

Veneția este situată într-o lagună în partea de nord a Mării Adriatice. Datorită unei combinații de factori, inclusiv alinierea Soarelui și Lunii, se știe că nivelul mării crește semnificativ în anumite perioade ale anului.

Cea mai joasă parte a Veneției se află chiar în fața catedralei Sf. Marcu din piață, care se află la doar 64 cm deasupra nivelului mării și, astfel, este întotdeauna prima care inundă.

Orașul a investit într-un sistem de apărare împotriva inundațiilor, MOSE (Modulo Sperimentale Elettromeccanico, mai exact Modulul Electromecanic Experimental) care, după multă întârziere, a fost utilizat pentru prima dată în toamna anului 2020.

Sistemul funcționează folosind o serie de porți mobile care pot izola Veneția de Marea Adriatică atunci când apar mareele mari. Cu toate acestea, MOSE este conceput pentru a începe când valurile cresc peste 110cm înălțime și astfel, cu această ocazie, sistemul de apărare împotriva inundațiilor nu a protejat orașul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri