Incident mai puțin obișnuit pe aeroportul Charles de Gaulle, unde un pilot cu experiență a fost reținut pentru că voia să conducă avionul sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Business Insider, pilotul american în vârstă de 63 de ani avea o alcoolemie de 6 ori peste limită când a ajuns la muncă, în jurul orei 3 după-amiaza. El trebuia să opereze un zbor United Airlines de pe aeroportul Charles de Gaulle pe Dulles, Washington. Jandarmii l-au pus să sufle în fiolă, iar rezultatul a fost concludent: 1,12 grame/litru.

”Nu se ținea bine pe picioare, avea ochii sticloși și abia putea deschide gura”, a declarat un agent francez, citat de Business Insider.

În fața instanței, pilotul a afirmat că băuse doar 2 pahare de vin. Judecătorii francezi nu s-au arătat convinși și l-au comandat la 6 luni de închisoare cu suspendare, o amendă de 4.500 de dolari și suspendarea pentru un an a licenței de pilot.

United Airlines a precizat doar că pilotul nu va mai fi lăsat să zboare. În 2019, linia aeriană le-a interzis piloților săi să bea cu mai puțin de 12 ore înainte de a intra în tură. Dar cu o săptămână înainte de incidentul de pe Charles de Gaulle, doi piloți United au fost arestați în Scoția pentru că erau beți cu 2 ore înainte de decolarea spre Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri