Tulum

Tulum

Tulum este una dintre cele mai bune destinații din Mexic pentru călători singur, indiferent dacă ești femeie sau bărbat. Este un oraș mic, cu o atmosferă relaxată, ceea ce înseamnă că este un loc în care poți să legi destul de ușor prietenii noi. Mai mult, dacă te afli într-o redescoperire la nivel personal, te poți bucura de foarte multe activități care te vor ajuta în acest sens, precum yoga, meditație, tratamente la SPA sau mers la plajă.

Ruinele din Tulum sunt al treilea cel mai vizitat sit arheologic din Mexic după Teotihuacan și Chichen Itza, cu peste 2 milioane de vizitatori pe an, așadar pregatiți-vă să vă întâlniți cu o mulțime de alți turiști în timpul vizitei voastre acolo. Wall-Street.ro a mai detaliat aici despre Tulum, cu imagini de la fața locului.

Sursa foto: Wall-Street

Split

Split

Croația este o idee bună dacă vrei să te muți într-o țară ieftină din Europa, dar care să fie și sigură pentru femei. Dintre orașele cu deschidere la mare, Split este de o mie de ori o idee mai bună decât Dubrovnik, pentru că e mai puțin aglomerat. Orașul de coastă este popular pentru cei care vor să călătorească singuri și care vor să se bucure de surfing și alte sporturi pline de adrenalină.

Mai mult, dacă ești o bufniță de noapte, Split este un loc potrivit pentru tine pentru că după ce soarele apune, orașul are multe de oferit petrecăreților.

Sursa foto: Pexels

Tokyo

Tokyo

Tokyo este unul dintre cele mai sigure orașe pentru femei, cu rate scăzute ale criminalității și o cultură în care respectul este cel care domină. Japonia în sine este clasată printre primele 10 cele mai sigure țări din lume în Indiele Global pentru Pace datorită numărului extrem de mic de crime și a numărul scăzut de conflicte externe sau interne.

Capitala Japoniei are mult mai multe de oferit călătorilor singure decât atât. Orașul a făcut investiții uriașe în noi locuri și atracții pentru localnici și vizitatori. Este un oraș plin de atracții, cultură, arhitectură și muzee. În plus, aici este normal să mănânci singur și multe restaurante sunt amenajate pentru asta, ceea ce este o veste foarte bună pentru cei care călătoresc singuri. Mai mult, poți face oricând un tur ghidat prin care poți vedea orașul. Mulți oameni ai locului sunt voluntari și oferă tururi gratuite turiștilor.

Sursa foto: Unsplash

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik este considerat unul dintre cele mai bune orașe din lume pentru femeile care călătoresc singure, datorită combinației dintre statisticile scăzute privind criminalitatea și gradul mare de respect acordat egalității de gen. Majoritatea islandezilor vorbesc o engleză impecabilă, ceea ce face ca interacțiunea și comunicarea să fie simple. Iar asta nu poate decât să fie o veste bună pentru că poți lega ușor prietneii.

Capitala Islandei este, de asemenea, unul dintre cele mai curate și mai verzi orașe din lume, fiind, totodată capitala arhitecturii moderne uimitoare și a piscinelor geotermale.

Sursa foto: Unsplash

Canggu

Canggu

Canggu este un sat-stațiune de pe coasta de sud a Baliului, fiind o destinație frumoasă, emblematică, perfectă pentru femeile care călătoresc singure. Dacă timpul nu îți permite să vizitezi foarte multe destinații din Bali, atunci află că acesta este cel mai bun loc pe care e musai să-l treci pe listă. Canggu se mândrește cu o natură frumoasă, cu surf și cu mâncare extraordinară. Mai mult, ai la tot pasul cursuri de yoga și fitness, dar și o mulțime de opțiuni de spa și masaj, fiind un loc grozav în care poți explora și cultura balineză. Partea bună aici este că te poți alătura și altor oameni care călătoresc singuri, care și tine sau te poți bucura în continuare de explorare pe cont propriu.

Dacă ajungi în Canggu, trebuie neapărat să vizitezi templul hindus Tanah Lot, dar și zona stațiunii Seminyak care are magazine de lux, restaurante și opțiuni excelente de viață de noapte.

Sursa foto: Pexels

New York

New York

Deși este una dintre cele mai mari și mai agomerate metropole din lume, New York este un oraș foarte bun pentru femeile care vor să călătorească singure. Cei mai mulți turiști aleg să călătorească în New York pentru a vedea spectacole pe Broadway, dar și pentru a admira Empire State Building și Statuia Libertății.

Regăsești în acest articol realizat de Wall-Street.ro mai multe detalii despre ce trebuie să știi despre New York, ca turist venit din România.

Sursa foto: Pexels

Miami

Miami

Miami este recunoscut pentru viața de noapte care este la un alt nivel comparativ cu Europa sau chiar și cu multe alte destinații din SUA. Dacă, însă, nu ești foarte mare fan petreceri, nu-i nimic, Miami are multe de oferit indiferent de momentul zilei. Poți merge în South Beach pentru atmosfera de lux și plajele frumoase în stil caraibian și poți explora și magazinele și restaurantele din Mary Brickell.

Sursa foto: Pexels

Phuket

Phuket

În largul coastei de vest a Thailandei se află Phuket. Acesta este un oraș incredibil de popular în rândul călătoresc singuri, așa că vei întâlni, cu siguranță și oameni care au aceleași planuri ca tine. Phuket are multe fațete diferite, ceea ce înseamnă că există ceva pentru fiecare călător solo. Patpong din Phuket este probabil cea mai animată zonă datorită vieții de noapte, dar dacă vrei un loc mai liniștit, poți alge Plaja Karon, unde te vei bucura în liniște de frumusețile naturale.

Plajele și golfurile sunt și ele frumoase, în timp ce iubitorii de animale ar trebui să viziteze Parcul Green Elephant Sanctuary.

Sursa foto: Pexels

Mexico City

Mexico City

Nu este o coincidență faptul că două destinații mexicane apar în același top al celor mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure. Deși Mexicul nu se află în fruntea clasamentului, are multe de oferit la capitolul cultură și divertisment. Mexico City este una dintre cele mai mari și mai vibrante metropole din lume. Pasionații de cultură vor fi îndrăgostiți de numeroasele sale situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv Xochimilco și centrul istoric al orașului.

Desigur, există zone în Mexico City pe care femeile ar trebui să le evite, dar acest lucru este valabil pentru majoritatea orașelor.

Sursa foto: Pexels

Dubai

Dubai

Dubai este un oraș modern, aflat în continuă dezvoltare, cu o binemeritată reputație pentru lux, cumpărăturile, arhitectura ultramodernă și viață de noapte vibrantă. Cei care aleg să călătorească singuri aici nu se vor plictisi niciodată. Femeile care aleg să călătorească singure sunt binevenite în Dubai pentru că sunt în siguranță.

Unele dintre cele mai populare atracții din Dubai includ Burj Khalifa, un zgârie-nori de 830 de metri înălțime, Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume și Atlantis, The Palm, o stațiune cu parcuri acvatice și cu animale marine.

Sursa foto: Pexels

Sursa foto: Pexels