Doar 49 dintre apartamentele si garsoniere inchiriate in regim hotelier in Capitala sunt clasificate, adica functioneaza legal, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului.

Surse din piata estimeaza ca, in Bucuresti, exista circa 250 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii in regim hotelier, iar la nivelul intregii tari nu se pot face deocamdata evaluari.

Oficial, sunt inregistrate foarte putine astfel de structuri de cazare. Conform datelor Ministerului Turismului, la nivelul intregii tari, numai 212 apartamente si garsoniere in regim hotelier detin acte de clasificare turistica. Pentru a functiona in legalitate, intreprinzatorii care detin orice structura de cazare in regim hotelier trebuie sa aiba acte care atesta clasificarea acestora, atentioneaza Ministerului Turismului.

"In conformitate cu dispozitiile articolului 10 din Hotararea Guvernului nr. 1328 din 2001, privind clasificarea structurilor de primire turistica, act legislativ in care se incadreaza si apartamentele sau camerele inchiriate in regim hotelier, desfasurarea activitatii in structuri de primire turistice neclasificate constituie contraventii", precizeaza reprezentantii ministerului.

In general, tarifele pentru acest fel de servicii sunt mai mici decat cele din hoteluri. Astfel, in ceea ce priveste garsonierele inchiriate in regim hotelier, preturile variaza, in functie de dotari si locatie, intre 30 si 55 euro pe noapte, iar in cazul apartamentelor, unul de doua camere poate fi inchiriat cu sume cuprinse intre 55 si 75 de euro, iar apartamentul cu patru camere poate costa chiar si 120 de euro pe noapte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect pentru locuințe pe calea ferată dintre Gara Progresu şi Gara de Vest
Setari Cookie-uri