In afara accesului la conexiunea de internet fara fir (WLAN), serviciul va mai permite pasagerilor sa trimita SMS-uri cu telefoanele mobile si sa transmita date prin intermediul telefoanelor smart, precum PDA, iPhone sau BlackBerry.

Lufthansa implementase intre mai 2004 si finalul lui 2006 un serviciu de Internet de mare viteza, 69 de avioane ale companiei germane fiind echipate cu FlyNet, ceea ce-l facea transportatorul cel mai important care propunea acest serviciu, cu 30.000 de utilizatori in fiecare luna, potrivit NewsIn.

In 2006, Lufthansa, asociata atunci cu constructorul american Boeing, a decis sa renunte la aceasta activitate, care necesita foarte multe investitii si nu se dovedea prea rentabila.

O mare parte din flota de cursa lunga va fi dotata in primul an de implementare a FlyNet, urmand ca in urmatorii doi ani serviciul sa fie disponibil pentru intreaga flota, a spus presedintele consiliului director al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, fara sa dea insa detalii despre valoarea investitiilor ce ar urma sa fie facute.

Cat priveste costurile pentru pasageri, Mayrhuber a spus ca acestea se vor alinia celor practicate in timpul colaborarii cu Boeing, respectiv 9,95 dolari pe ora de conexiune la internet.

La randul sau, directorul Panasonic Avionics Corp, Paul Margis, a spus ca parteneriatul cu Lufthansa este deocamdata exclusiv, insa a precizat ca este convins ca si alte companii vor urma exemplul Lufthansa.

Lufthansa, alte decizii recente


- compania aeriana vrea sa disponibilizeze 15% din personal pana in 2012;

- Lufthansa isi despagubeste pasagerii care au parte de un sejur ploios;

- Lufthansa: Romania, printre tarile cel mai putin afectate de criza pentru operatorii aerieni;