Compania aeriana germana Lufthansa, in colaborare cu Panasonic, a anuntat ca vrea sa revina cu serviciul de conexiune la internet in timpul zborurilor, FlyNet, pe care l-a abandonat in urma cu trei ani, si care ar putea deveni viabil de la jumatatea lui 2010, potrivit AFP.
In afara accesului la conexiunea de internet fara fir (WLAN), serviciul va mai permite pasagerilor sa trimita SMS-uri cu telefoanele mobile si sa transmita date prin intermediul telefoanelor smart, precum PDA, iPhone sau BlackBerry.

Lufthansa implementase intre mai 2004 si finalul lui 2006 un serviciu de Internet de mare viteza, 69 de avioane ale companiei germane fiind echipate cu FlyNet, ceea ce-l facea transportatorul cel mai important care propunea acest serviciu, cu 30.000 de utilizatori in fiecare luna, potrivit NewsIn.

In 2006, Lufthansa, asociata atunci cu constructorul american Boeing, a decis sa renunte la aceasta activitate, care necesita foarte multe investitii si nu se dovedea prea rentabila.

O mare parte din flota de cursa lunga va fi dotata in primul an de implementare a FlyNet, urmand ca in urmatorii doi ani serviciul sa fie disponibil pentru intreaga flota, a spus presedintele consiliului director al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, fara sa dea insa detalii despre valoarea investitiilor ce ar urma sa fie facute.

Cat priveste costurile pentru pasageri, Mayrhuber a spus ca acestea se vor alinia celor practicate in timpul colaborarii cu Boeing, respectiv 9,95 dolari pe ora de conexiune la internet.

La randul sau, directorul Panasonic Avionics Corp, Paul Margis, a spus ca parteneriatul cu Lufthansa este deocamdata exclusiv, insa a precizat ca este convins ca si alte companii vor urma exemplul Lufthansa.

Lufthansa, alte decizii recente


- compania aeriana vrea sa disponibilizeze 15% din personal pana in 2012;

- Lufthansa isi despagubeste pasagerii care au parte de un sejur ploios;

- Lufthansa: Romania, printre tarile cel mai putin afectate de criza pentru operatorii aerieni;



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri