Consortiul Bright Light a lansat oficial site-ul www.bucurestiulintrozi.ro, parte integranta a proiectului "Bucurestiul intr-o zi“.


Proiectul "Bucurestiul intr-o zi“ isi propune sa contribuie la o mai buna constientizare a turistilor, dar si a bucurestenilor, cu privire la valoarea si diversitatea patrimoniului cultural si turistic al Capitalei.

In acest scop, au fost propuse trei trasee turistice pietonale: Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si Centrul Vechi, ca axe principale ale unui perimetru delimitat la nord de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti“, la vest de Gradina Cismigiu, la est de Piata Dorobanti si la sud de Calea Victoriei.

Lista obiectivelor de pe fiecare traseu in parte este prezentata in sectiunea Monumente pe site-ul www.bucurestiulintrozi.ro.

Descrierile si imaginile aferente pot fi vizualizate in sectiunea Harta, aplicatie construita pe platforma Google Maps.

Site-ul este alcatuit din doua sectiuni. Prima prezinta informatii generale incluzand si o componenta de social media prin utilizarea unor canale precum Facebook, Twitter si Flickr.

A doua sectiune, Harta, este o aplicatie web geospatiala care ofera utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza rapid traseele si obiectivele, de a-si crea propria harta, sau de a-si adauga harta pe blog.

„Bucurestiul de astazi reprezinta, pentru cei mai multi dintre locuitorii sai, un oras sarac in obiective turistice si culturale. In prezent nu exista un ghid sau o brosura atat de completa a Capitalei”, a declarat Ana Maria Iordache, project manager Urbanscounts.

Potrivit lui Iordache, beneficiarii directi ai proiectului sunt atat turistii romani, cat si locuitorii Capitalei, iar cei indirecti sunt institutiile de cultura si micii intreprinzatori.

Proiectul se va continua cu amplasarea de harti ale traseelor pe strazile Capitalei, precum si indicatorare catre cele 312 de obiective turistice cuprinse in proiect.

"Bucurestiul intr-o zi” este un proiect Harta Verde si Urbanscouts, initiat de Asociatia Culturala Goodartofnoon, membra a Consortiului "Bright Light" si sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti.Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cocktail de promovare a Romaniei pentru Campionatul European de Fotbal