In principalul port al tarii, Pireu, docherii au impiedicat turistii sa se imbarce pe feriboturi catre insulele grecesti. Sindicatele au convocat greva in semn de protest fata de reformele din sistemul pensiilor si muncii, scrie NewsIn.

Mitinguri au fost organizate la Atena, unde Parlamentul trebuie sa dezbata masurile de austeritate cerute de FMI si UE. Printre acestea figureaza reducerea pensiilor, cresterea varstei de pensionare si usurarea disponibilizarilor.

Potrivit asteptarilor, dezbaterea va dura peste o saptamana.

Grecia se confrunta cu o criza economica grava, iar Guvernul vrea sa impuna aceste masuri in schimbul unui pachet de salvare international de 110 de miliarde euro.

Greva a perturbat retelele locale de transport si cursele interne au fost anulate, dar cursele internationale par sa nu fi fost afectate. In greva sunt si angajatii din domeniul medical si jurnalistii.

Greva din Pireu a fost declarata ilegala, iar autoritatile au incercat sa-i impiedice pe sindicalisti sa blocheze plecarea navelor.

Unele feriboturi au plecat din port marti dimineata, dar numerosi pasageri au fost impeidicati sa se imbarce si alte ambarcatiuni au fost blocate. "Indifrerent cat de mult mi-a placut concediul meu in Grecia, aceasta experienta mi-a lasat o impresie negativa, oamenii nu vor mai dori sa viziteze aceasta tara", a spus un turist.

Industria turistica a criticat decizia sindicatelor, subliniind ca astfel de confruntari provoaca pagube ireparabile turimului grec, care aduce 20% din venitul national.